10 trikova za vašu maskaru

Predstavljamo vam neke od najboljih trikova vezano za vašu maskaru, od toga kako joj produžiti vijek, do toga kako učiniti da vaše trepavice izgledaju ljepše i zanosnije.

 

1. Osvježite maskaru

Stara maskara se grudva, ali ne morate ju baciti. Produžit ćete joj vijek trajanja jednostavnim dodavanjem par kapi fiziološke otopine. Važno je da nakon sipanje otopine štapić maskare okrećete kružnim tokovima, a ne gore dole, jer u suprotnom nećete postići željeni efekat.

2. Savijte četkicu maskare

Većina četkica maskare su potpuno ravne i ne prijanjaju u potpunosti. Jednostavno savijanje četkice pod uglom od 45 stepeni može vam pomoći u postizanju preciznije primjene. 

3. Potopite ju

Drugi trik za produžavanje vijeka trajanja ugrudvale maskare jeste da je potopite u čašu tople vode. Toplina će uticati na čvrstoću maskare, čineći je tečnijom. Ako četka i dalje ima nakupine, jednostavno ju obrišite papirom prije upotrebe. 

4.  Nanesite po sloj dvije vrste maskare

Vodootpornu maskaru je teško ukloniti, ali to ne znači da je nećemo koristiti. Prvo nanesite sloj obične maskare, a zatim sloj vodootporne maskare. Na ovaj način dobit ćete dugotrajniji učinak, a maskaru ćete i dalje moći lako ukloniti.

 

5. Postignite volumen s bebi puderom

Ako niste jedna od onih sretnica koje imaju guste i duge trepuške i taj efekat ne možete da postignete sa svojom maskarom, probajte ovaj jednostavan trik sa bebi puderom. Nanesite jedan sloj maskare, a zatim malu količinu bebi pudera, zatim drugi sloj maskare. Ovim jednostavnim postupkom ćete dobiti voluminozne trepavice o kakvim sanjate. Ako vam je čak i ovo komplikovano možete probati sa nanošenjem bebi pudera, pa onda sloja maskare. I na ovaj način ćete dobiti mnogo više volumena nego samo sa maskarom

6. Koristite vid zaštite prilikom nanošenja

Nanošenje maskara sve do korijena vaših trepavica bez ostavljanja tragova na kapcima je veoma teško izvodljivo. Slijedeći put zgrabite bilo podsjetnicu ili kašičicu i stavite na dno kapka i moći ćete nanijeti maskaru do korijena bez razmazivanja na sam kapak.

7. Pokušajte sa kistom za usne

Još jedan odličan način primjene maskara na donji trepavica je da omotate kist za ruž oko četkice od maskare. On će na taj način upiti dovoljno maskare i s njim ćete moći precizno nanijeti maskaru na korijen trepavica.

8. Maskara umjesto eyelinera

Ako vam ponestane eyelinera, maskara može poslužiti umjesto njega. Štapićem eyelinera pokupite malo maskare sa četkice od maskare nanesite ju baš kao što bi gel eyeliner. 

9. Vertikalno

Primjena maskare i ispod i iznad trepavica se često zanemaruje, ali se još više zanemaruje nanošenje maskare vertikalno. Uprkos svojoj jednostavnosti ovo je jedan od najboljih trikova. Kako nanositi maskaru vertikalno, pa vrlo jednostavno, vrhom četkice nanese maskaru vertikalno i dobit ćete mnogo prirodniji izgled. 

10.  Uklonite maskaru sa kapka

 Ako ste ipak zamrljali kapak nanoseći maskaru, postoje dva jednostavna trika da to popravite. Prvi je da koristite štapić za uši sa malo tečnog pudera i obrišete maskaru sa kapka. Drugi je još jednostavniji, samo trebate prstom otkloniti maskaru sa kapka, ali ovaj funkcioniše samo kada se maskara već osušila, dok je prvi trik primjenjiv odmah nakon nanošenja.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *