11 načina da kombinirate različite printove

Bilo da ste od onih koje sa lakoćom kombiniraju printove ili od onih koje jednostavno ne znaju kako bi to uradile, malo inspiracije nikada nije na odmet. Donosimo vam 11 načina da kombinirate različite printove i izgledate fantastično.

Kada to uradite na pravi način, kombinacije različitih printova zaista mogu transformisati vaš outfit u veoma cool i chic.

1.Ako ste tek zagrijavate glede printova, ili ih volite, ali jednostavno u malim dozama, onda je za vas idealan izbor printova u tonovima i začinite ga torbom ili cipelama (ili sa oboje) u životinjskom printu.

2.Ako volite miješanje printova, ali niste baš sigurni u sebe pri odabiru, možda biste se trebali odlučiti za neki komplet na kome su već pomiješani printovi. Na primjer : neki pametni umetci, ili suptilna igra na obrnutim bojama može učiniti sve razlike.

 

3.Igranje s kontrastnim printovima različitog oblika je još jedan način savršenog sukobljavanja printova. Pokušajte kopirati izgled sa slike, na primjer haljina na tačkice i kaput sa printom i to sve u kombinacijama crne, bijele i crvene boje.

 

4. Ako je korištenje istog uzorka jednostavnije za vas, pokušajte kombinirati dva komada odjeće iste boje i istog printa, print može biti različite veličine, a ako ste odvažniji uvedite i treći komad odjeće i to kontrasne boje, ali ipak povedite računa da se to sve lijepo složi. Naša je preporuka da se držite crno-bijelih kombinacija.

 

5. Korištenje istog uzorka može biti veoma efektno. Pokušajte kombinovati dvije palete boja. Na primjer, ako je jedan komad odjeće u crno-bijelim prugama neka drugi bude isto u pruge, ali u zeleno-plavim ili crveno-plavim ili u bilo kojoj drugoj kombinaciji boja koju volite.

6. Ako ste vi ipak od onih odvažnijih i hrabrijih, koje vole baš upečatljive outfite pokušajte sa digitalnim printom. Neka vam crno-bijela paleta boja bude osnova, a dodaci neka budu u neutralnim tonovima. Što se ostalog tiče pustite mašti na volju i oslobodite svoj ionako neukrotivi duh.

7. Karirane uzorke slobodno možete miješati. Čak i ako su njihove boje u kontrastu, oni izgledaju dobro zajedno. Isti je slučaj i sa cvjetnim, tačkastim i životinjskim printovima.

8. Ako se odlučite za karirani uzorak na gornjem i donjem dijelu, a oni pomalo izgledaju slično i jednolično, razbijte monotonost sa kaišem kontrasnog printa. Držite paletu boja kohezivnom.

 

9. Ako vaši izabrani printovi imaju istu šemu boja i ako je još jedan od njih onaj dominantni print, a drugi se pojavljuje kao detalj na bluzi, kaputu ili džemperu, e to je onda dobitna kombinacija.

10.Pruge i tačkice, ili pak životinjski print, ili bilo koja druga kombinacija uzoraka izgledat će skladno ako se zaokruži sa osnovnim komadima odjeće u neutralnim tonovima, poput klasičnih, osnovnih silueta, kojima balansirate izgled.

 Ema

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *