12 jeftinih načina da dodate glamur u vaš dom

Možda ne baš svi, ali većina nas bi željeli da naš dom izgleda glamurozno i chic kao u magazinima. Kada gledamo dizajnerski uređene interijere, najčešće nam se čine nedostižnim, naročito oni sa blogova i iz magazina. Srećom, postoje neki mali savjeti i trikove koje možete iskoristiti za dodavanje kapljice luksuza vašem životnom prostoru.

1.Komadić krzna ili kože

Prebacivanjem krznenog ili kožnog komada na foteljicu, pod,ili čak na stol za kafu je jednostavan način da svoj dnevni boravak učinite malo luksuznijim i posebnijim. Ovaj komad prekrivača i ne treba biti od pravog krzna ili kože, a ipak će dati isti efekt.

2.Napravite svoju zbirku ogledala i objesite ju na zid

Ogledala u prostoriji ne samo da povećavaju osvjetljenje, nego također stvaraju iluziju većeg prostora. Mi preporučujemo one u vintage stilu.

3.Pohrlite u zagrljaj draguljastim tonovima

Dodajte draguljasto-tonirane elemente svom životnom prostoru i na taj način mu udahnite dašak glamura. Čak i mali detalj poput plavog baršunastog jastuka će biti dovoljan da postignete ovaj efekt.

4.Crno-bijela kombinacija

Iskoristite stranice časopisa ili postere u crno-bijeloj tehnici za izradu umjetničkog zida. To će vašoj sobi dati staru dobru Hollywood vibru.

5.Perje

Izrada vlastitog lustera od perja je mnogo lakše nego što vam se čini. Plus, ništa nije glamurozno kao perje.

6.Aranžirajte svoje omiljene cvjetove

Obzirom da je zima i da poljskog cvijeća nema baš, morat ćete posegnuti za cvjećarom, ali vjerujte da je najbrži i najjednostavniji način da svoju sobu učinite extra chic upravo buket svježeg cvijeća u nekoj od klasičnih standardnih vaza.

7.Investirajte u luster

Ako vaš budžet može podnijeti kupovinu samo jednog komada za vaš životni prostor, onda to treba biti luster, i to neki cool i drugačiji. Čitava soba će odmah izgledati drugačije.

8.Objesite extra duge zavjese

Ništa ne odaje dramatičan izgled kao extra duge zavjese. Postavite vaše garniže iznad prozorskog okvira kako biste dobili spektakularan efekt.

9. Obojite u zlatno

Kupite sprej u boji zlata i dodajte sjaj bilo kojem komadu namještaja kojem je potrebna restauracija.

10.Igrajte se jastucima

Dodajte dodatne jastuke u vaš dnevni boravak kako bi se osjećali ugodno i luksuzno. Slobodno neka to budu teksturirani jastuci ili pak oni u bojama. Možete ih rasporediti svuda, po kaučima, foteljama ili po podu.

11.Monokromatski

Potrebno je vrlo malo truda za kupovinu komada u istoj luksuznoj boji. Monokromatska paleta boja izgleda sofisticirano bez obzira na stil prostora.

12. Uzglavlje

Umjesto izdvajanja velike svote novca na skupe krevete sa velikim divnim uzglavljima izrežite komad šperploče u željeni oblik i odnesite tapetaru da vam stavi željeno platno preko toga.

 

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *