4 kombinacije uz majicu na prugice

Neke komade u nekoj verziji svi imamo u svom ormaru, poput klasične bijele košulje, crnih hlača, crnog sakoa, uskih farmerki…Majica na prugice je još jedan takav komad, sigurno ju imate negdje u ormaru, noviju ili stariju, sa krupnijim ili tanjim prugama, dugih ili kratkih rukava, i iako ju vjerovatno nosite hrpu vremena, možda ju možete osvježiti kroz jednu od današnjih kombinacija.

Mene majica na prugice, ona jednostavna, dugih rukava, ležernog izgleda, uvijek sjeća na more, na jutarnju kaficu na rivu, na svježe morske večeri, na istraživanje morskih gradića. Ali, nije ona samo za more, majica na prugice se jako dobro snalazi u gradu, na kontinentu, na zagužvanim ulicama i u ofisu.

Kroz četiri različite kombinacije uz majicu na prugice pogledajte kako ju nositi sa patikama za opuštene šetnje, uz svilenu suknju za ofis ili izlazak, kratke hlačice za plažu ili pak široke hlače za chic gradski look.

Na kraju, ukoliko vam još nedostaje takva majica u ormaru, pronađite i prijedloge za kupovinu.

1. Uz ravne papuče za chic gradski look

Već znate moju opsesiju ravnim papučama (ukoliko ste propustile, listu favorita pogledajte Ovdje), pa su mi savršen par sa ležernom majicom na prugice i širokim crnim hlačama. Ovaj chic gradski look je odličan za opušteni gradski dan, za otići na predstavu ili u otvoreno kino.

Papuče: Zara

 

2. Uz bijele patike za gradske šetnje

Bijele patike su i dalje hit, a u kombinaciji sa bijelim hlačama srednje dužine i majicom na prugice, spremne ste za duge i udobne gradske šetnje. Ukoliko planirate neki city break ili obilazak gradova na svom ljetovanju, ovo je kombinacija koju trebate.

Patike: Massimo Dutti

 

3. Uz svilenu suknju za ofis ili večeru

Da majica na prugice nije isključivo namijenjena opuštenim dnevnim kombinacijama uvjerite se na slijedećem prijedlogu. Kako je svilena suknja poput ove na slici prilično seksipilna, ublažite ju sa običnom majicom. Ipak zadržite sexy look sa sandalam sa visokim potpeticama.

Torba: Mango

 

4. Uz kratke hlačice za dan na moru

Jedna od meni omiljenih kombinacija je majica na prugice dugih rukava sa kratkim bijelim hlačicama. To mi je savršena kombinacija za morske dane, a kombinirajte ju uz papuče i velike korpe za plažu.

Hlačice: Mango

 

Ukoliko vam slučajno nedostaje ovakva majica u ormaru, pogledajte mini izbor u galeriji.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *