7 načina da osvježite odjeću za posao

Ukoliko su vam dosadile vaše stalne poslovne kombinacije donosimo vam nekoliko ideja kako da osvježite odjeću za posao i napravite male promjene u svom poslovnom stilu. Dovoljno je investirati u jedan dobar komad poput novog odijela ili cipela, ili pak promijeniti način nošenja istih stvari, poigrati se sa uzorcima, jačim bojama, ili pak okrenuti se nekim novim krojevima. Pogledajte 7 načina da osvježite svoj poslovni stil i radne dane.

Investirajte u poslovno odijelo

Ovakvo odijelo će učiniti da izgledate besprjekorno i profesionalno bez puno muke. Ove sezone se odlučite za luksuzne krojeve i svijetle tkanine poput bijele i plave, ali i klasično sivo odijelo je dobar izbor.

Zagrlite jarke boje

Dokle god ih nosite na ispravan način jarke boje mogu nevjerovatno osvježiti vaše poslovne kombinacije. Odlučite se za chic košulju na kopčanje, jednostavne haljine ili elegantne kapute koje ćete upariti sa crnim štiklama. Torba u jarkoj boji je uvijek dobro došla, naročito za osvježavanje crnog outfita.

Zanimljive košulje na kopčanje

Iako je istina da je bijela košulja uvijek in vi ipak možete izabrati si neku bijelu sa printom da biste malo promijenile izgled i izgledale zaigranije i više chic. Možete se malo igrati i pronaći košulju i cipele istog printa i ako tome dodate bijelu usku suknju vi ćete postići svoju perfektnu poslovnu kombinaciju.

Pokušajte sa par komada neobične dužine

Komadi odjeće srednje dužine će zasigurno vaš poslovni izgled učiniti drugačijim od uobičajenog. Izaberite tamne bogate boje koje ćete kombinovati sa daškom printa, tome dodajte loaferke i to je to.

Pokušajte sa hlačama širokih nogavica

Već par sezona su ove hlače veoma atraktivne i znate šta, zaista izgledaju fantastično. Nisu vam ovo one klasične hlače kojih trebate bezbroj za poslovne dane. Ne, dovoljno je da si nabavite jedne i napravite „bum“ kada ih obučete. Same po sebi su atraktivne i upečatljive, pa ako su recimo u crnoj boji dovoljno je da ih uparite sa bijelom košuljom i obavezno cipelama visokih potpetica. Kod cipela je veoma bitno da potpetica bude visoka, što viša to bolje, jer ove hlače su sve bolje što je potpetica viša, naročito ako ste vi niže gradje, a sad one sretnice sa više centimetara mogu izabrati i malo niže.

Kombinujte printove

Čak i za poslovne kombinacije slobodno se igrajte sa kombinovanjem printova. Razmišljajte u smjeru malo klasičnijih printova poput tamnih cvijetnih i tamnih kariranih. Pokušajte izabrati slične nijanse različitih printova kako bi dobili chic i kohezivan izgled. Ukoliko niste mnogo odvažni – pruge i tufnice uvijek su dobar izbor.

Dodajte sjajne cipele

Cipele u boji srebra ili zlata najjednostavniji su način da jednostavnim poslovnim kombinacijama date chic i novi izgled. Bilo da se odlučite za salonke, balerinke ili oxfordice, uz klasične poslovne kombinacije izgledat će odlično.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *