8 najboljih trikova za oblikovanje obrva

Posljednjih godina fokus je ponovo na obrvama! Saznajte 8 najboljih trikova za oblikovanje obrva, kako riješiti neke probleme koji vas muče i kako iskoristiti ove trikove kako biste dobili željeni učinak.

embedded_tricks_to_shape_eyebrows

Čupkanje obrva

Ako vam je potrebna preciznost, čupkanje pincetom je uvijek bolje nego depilacija voskom. Ipak čupanje je prilično bolno, pa ako ste osjetljivi na bol možete koristiti neki od gelova da biste je umanjili, a najjeftinije rješenje je u naizmjenično toplim i hladnim oblogama. Počnite s toplim ručnikom prije čupkanja, a odmah poslije stavite hladnu oblogu kako bi smnjili mogućnost upale.

Zamijenite serum s ricinusovim uljem

Jedan od najboljih trikova je koristiti ricinusovo ulje umjesto seruma. Ovo ulje daje vašim obrvama teksturu, a ujedno je prirodan način za obnavljanje obrva i trepavica, jer podstiče rast. Kako bi pojednostavili aplikaciju, i izbjegli da ga nanosite na mjesta gdje ne želite obnavljanje i rast obrva, jednostavno iskoristite praznu bočicu od maskare i čist štapić i primjenjujte ga redovito.

Korak unazad

Ako mislite da ako ste bliže ogledalu ili ako koristite ono sa povećalom, da ćete bolje definisati obrve i bolje ih oblikovati, griješite. Kada čupkate obrve, dobit ćete najbolju simetriju i najsavršenije ćete ih oblikovati ako ste korak ispred ogledala. Sa te udaljenosti ćete najbolje uočiti kako one stvarno izgledaju, i umanjujete mogućnost da ih pretjerano stanjite.

Lažni oblik

Ako vaše obrve još uvijek nemaju idealan oblik, iskoristite ovaj jednostavan trik i napravite ga. Iskoristite olovku za obrve, slične nijanse kao što su vam obrve, ali tako što ćete najviše pigmenta nanijeti na najvisočijoj tački luka, a kako idete prema kraju tako nanosite mnje pigmenta. Moramo vam napomenuti da se ne zaigrate previše, te nanese pigmenta više nego što treba. Vaše obrve, čak i sa dodatnom bojom trebaju i dalje izgledati što je moguće više prirodno.

Iskoristite sprej za kosu umjesto gela za obrve

Ako vam je nestalo gela za obrve, najlakši način da održite svoje obrve u savršenom stanju je da stavite malo laka za kosu. Nemojte koristiti neke od onih za baš jako učvršćivanje, a svi ostali bi trebali biti sasvim u redu. Nanesite ga četkicom za obrve, a zatim istu iskoristite da biste obrve počešljali i stavili svaku dlačicu na njeno mjesto i one bi tako trebale ostati tokom cijelog dana.

Nadopunjavanje boje

Olovkom za obrve popravljate luk obrve, a ovaj trik se odnosi na situaciju kada vam se ne sviđa gustina obrva. Ukoliko mislite da vašim obrvama treba još malo boje iskoristite mokru četkicu i smeđu sjenu za oči. Namočite četku i na obrve nanesite smeđe sjenilo za oči da ih ispunite. Provjerite je li vaša četkica samo malo vlažna, u suprotnom će vaše obrve izgledati vještački obojene umjesto suptilno popunjene.

Ispravno popunjavanje

Popunjavanje je zaista teško, pogotovo sa olovkom za obrve. Vrlo lako umjesto suptilne korekcije možete dobiti vještački nacrtane obrve. Neki od savjeta kako biste izbjegli ovaj gaf jeste da olovku ne pritišćete, nego je lagano vučete, i da ne pokušavate iz jednog poteza preći čitavu dužinu obrve. Umjesto toga, dobit ćete puno više kontrole pomoću kraćih i lakših poteza.

Vanjske linije radite na kraju

Nakon oblikovanja i punjavanja iz daljine, trebali biste prići bliže ogledalu kako biste sredili vanjske linije. Također možete pokušati jedan od najboljih trikova i koristiti bijelu olovku ili čak malo bijelog sjenila za definisanje vanjskih linija obrva.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *