8 tipova muškaraca u koje se nikad, ali ni po kojim okolnostima, ne biste smjele zaljubiti

Kojih to 8 tipova muškaraca trebamo prepoznati i izbjegavati u širokom luku? Sigurno ste na neke od njih već i same naišle, zaljubile se, možda čak i provele godine sa njima. Ali možda vam ovaj tekst pomogne da izbjegnete barem neku narednu ljubavnu katastrofu.

1. Onaj koji Vam pošalje poruku s vremena na vrijeme

S vremena na vrijeme ćete se probuditi i vidjeti tekstualnu ili Facebook poruku od njega, nešto o tome kakoje on mislio na vas sinoć, ili kako vas želi vidjeti, ili da vas pita kada ćete biti u njegovom gradu? To će vas ispuniti naglim osjećajem uzbuđenja i nade. No,bez obzira koliko pažljivo ćete pokušati odgovoriti na njegoveporuke-da se činite ležerno zainteresovanom, ali ne kako pridajete previše pažnje njegovom iznenadnom zanimanju – on će uvijek ponovo nestati bez traga, a vi ćete nekako ostati očajni, čak iako je on taj koji je napravio prvi korak. Vi ćete izbrisati njegov broj iz telefona da spriječite mogućnost da mu u svjesnom, ili ne tako svjesnom stanju, pošaljete poruku, ali i dalje ćete gledati njegov profil ili iščekivati tu iznenadnu poruku, i tako iznova i iznova.

2.Onaj koji ne voli vaše prijatelje

On će se družiti s njima s vremena na vrijeme, jer ne vidjeti ih bi bilo nerazumno, ali njemu se ta druženja ne dopadaju. On će se duriti, neprestano se dopisivati s nekim i zahtijevati vašu pažnju, a onda kada vas dvoje krenete kući, on će reći neugodne stvari o njima. Desit će se nekada da vaša prijateljica sva uplakana dođe do vas kasno navečer jer joj se desilo nešto zaista loše, i vas dvije ćete sjediti na vašem kauču, pričati i piti vino do sitnih jutarnjih sati. Vi ćete mu reći o tome sljedećeg dana, a on će dati površan komentar o tome kako su vaši prijatelji “tako dramatični.”

3. Onaj sa zanimljivim tetovažama , koji je će vas natjerati da kažete “da”

Jednog dana ćete stajati u bašti na nekoj kućnoj zabavi, piti pivo i razgovarati s ljudima koje i ne znate baš najbolje. On će sjediti pored vas, kulirati u izlizanim farmericama i majici dubljeg v izreza, kako bi pokazao sve svoje zanimljive tetovaže – crne linije, čudne simbole, riječi napisane tako malim fontom da ih ne možete pročitati sa te udaljenosti, i motat će male cigarete. Vi ćete ga pogledati jednu sekundu više nego što bi trebalo, a on će reći: ” Hoćeš jednu ? ” To će izgledati kao da je neki plemić izabrao baš vas među masom. Vi ćete reći da, iako ne pušite, a iduća tri mjeseca ćete učiniti puno stvari koje ustvari ne radite, samo zato što želite da on misli kako ste vi cool. I onda će on spavati s nekim drugim, a vi ćete biti slomljeni, uglavnom zato što on to neće ni računati kao varanje, jer vi kao nikada zvanično niste ni bili par.

4. Onaj koji se ponaša drugačije kada su tu njegovi prijatelji

Vaš odnos će biti kao neka tajna koju samo vas dvoje trebate znati, i svaki put kada budete u istoj sobi kao i njegovi prijatelji, to će izgledati kao da je neko odjednom ugasio svjetlo. On će biti hladan, sarkastičan, i neće željeti ispoljavati ništa od šarmantnih i glupavih stvari koje inače radi kada ste vas dvoje sami. ” Vidjela sam te golog kako piješ mlijeko ispred frižidera, ti seronjo “, pomislit ćete: ” Nemoj se ponašati kao da si prefin i prekul odjednom.” I odjednom, sve što ćete poželjeti je da on bude ljubazan prema vama kada su mu prijatelji tu, da dokažete da vi niste ludi, i da verzija njega koju vi poznajete zaista postoji. A onda ćete shvatiti da se vaše želje nikada neće ostvariti..

5. Onaj koji je već ima nekoga

Vi ćete misliti da će se stvari promijeniti, da je to što ima s vama posebno i drukčije, da će ju ostaviti jer voli vas i da ćete biti sretni zajedno. Ali, vrijeme će prolaziti i sve to će učiniti samo da vas boli ta situacija u kojoj ga dijelite s nekim i, u najboljem slučaju ćete dobiti da on nju sa vama vara kad ima vremena. Vi ćete ubjeđivati sebe i svoje prijatelje da niste druga žena u njegovom životu, iako svi znaju da jeste, i da ćete vjerovatno to i ostati.

6. Onaj koji uvijek  radi na nekom projektu

Vi ćete ga sresti ustražnjem dijelu kafiću, kako intenzivno i pažljivo gleda u svoj računar i pije vjerovatno treću poslijepodnevnu kafu. Bit će obučen u zemljane tonove i nosit će naočale, a razmišljanje o njemu će biti toplo, strastveno i duboko. Vi ćete mu postavljati pitanja i svi njegovi odgovori će biti nejasni, a dovest će u pitanje i samu konstrukciju pitanja. On će biti”slobodni strijelac” i”između projekata” i”raditi na nečemu upravo sada,” ali nikada nećete vidjeti ništa opipljivo i konkretno.Vi ćete gaostaviti nakon nekoliko mjeseci, a godinu dana kasnije,vi ćete ga vidjeti u istom kafiću. Samo ovaj put, neće vam se učiniti zanimljivim, strastvenim ni toplim, nego jednostavno tužnim.

7. Onaj koji vas uvede u muziku, ali je zapravo ne želi dijeliti

On će se činiti tako pažljiv i kulturan, i puštat će vam muziku (stvarnu, jer zvuk je tako puno bolji), dok vas dvoje uživate u njegovoj spavaćoj sobi. Vi ćete se bojati razgovarati tokom bilo koje od pjesama, jer ne želite pokvariti raspoloženje ili izgledati kao da ne shvatate muziku, a tako ćete potrošiti noći i noći sjedeći kući i proučavajući njegove omiljene bendove, listajući kataloge i pretvarajući se da ste jednako fan tih stvari kao i on. A kada prekinete shvatit ćete da mrzite taj žanr muzike, uglavnom zato što ćete biti spremni priznati da vam se nikada nije ni sviđao.
 
8. Onaj koji “nije spreman”

Sve će ići savršeno, i imati smisla, a vi ćete nekako dopustiti sebi da zanemarite sve znakove od početka da to nikada neće biti ozbiljno. Vi ćete se pretvarati da ne primjećujete kad vas ne zovu njegovom djevojkom, osim ako to vi učinite prvi. Vi ćete se pretvarati da vam ne smeta kad se ne nudi da vas upozna sa svojim roditeljima kad ste u gradu. Vi ćete se pretvarati da niste uništeni kada, šest mjeseci kasnije, cijeli vaš odnos će reproducirati s nekim drugačijim od vas, i još ju nazove svojom djevojkom svaki put kada govori o njoj. Vi ćete se držati toga da on samo “nije bio spreman” skrasiti se s nekim. I sve tako dok ne prođe dovoljno vremena i vi priznate sebi da je on htio sve te stvari, samo ih jednostavno nije htio sa vama.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *