9 pravila poslovnog odijevanja koja uvijek vrijede

Vjerovatno se i vama nekada desi da niste sigurne da li je neki outfit primjeren za posao. Naravno svaka firma je drugačija, ima različite kodekse odijevanja, ali smatramo da neka pravila poslovnog odijevanja uvijek vrijede i primjenjiva su na gotovo svako radno okruženje. Vjerujemo da će vam ovih devet pravila pomoći da izbjegnete preći granicu ukusnog i primjerenog poslovnog odijevanja i olakšati kombiniranje outfita.

Pravilo 1: Vaš dekolte nikada ne bi trebao biti dublji od 4 cm ispod ključne kosti.

Pravilo 2: Top bez rukava treba makar rubovima prekrivati vrh ramena. Bretele nisu namijenjene za radnu sredinu.

Pravilo 3: Kada ste u nedoumici, obucite salonke.

Pravilo 4: Jeans u principu nailazi većinom na negodovanje kada je u pitanju radno okruženje. E sad ako ste vi sretnica, pa možete ponekad obući farmerice, ostatak vašeg outfita ipak treba biti formalniji. Mi predlažemo da uz farmerice obavezno nosite sako, i to jedan od onih ozbiljnijeg kroja.

Pravilo 5: Neka vaša odjeća uvijek bude ispeglana i sa što manje nabora. Također uvijek provjerite da li vam je košulja lijepo strpana i da je utrpani dio što manje vidljiv, odnosno naboran.

Pravilo 6: Nemojte pretjerati sa miješanjem printova, ipak se radi o poslovnom okruženju. Suptilne pruge i cvjetni motiv su divna kombinacija.

Pravilo 7: Ako nosite providnu majicu, preko obucite blejzer, a najsigurniji način je da ispod nosite potkošulju u istoj boji.

Pravilo 8: Najbolja dužina suknje je ona do koljena, ali nećete pogriješiti ni sa malo kraćom, ali nikada ne nosite kraću od one što je tek par centimetara iznad koljena.

Pravilo 9: Ukoliko volite hlače jarke boje i izraženog printa i želite da ih nosite na posao obavezno ih uravnotežite sa suptilnijim komadima, kao što je na primjer bijela lagana košulja.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *