Brendovi koje volim: Maje

Kako sam u zadnjim godinama, uveliko zahvaljujući svom životu u Milanu i svojoj ljubavi za modu, otkrila i zavoljela niz brendova koji kod nisu toliko (ili nikako) zastupljeni, odlučila sam ih podijeliti s vama i skrenuti vam pažnju na njih. To su najčešće manji brendovi, koji imaju mnogo manje kolekcije od onih masovnih street style brendova i mnogo izraženiji stil okrenut specifičnom ukusu i određenoj grupi potrošača.

Danas vam pišem o Maje

Ima nešto u tim francuskim brendovima što me privlači njima – nekako su chic, opušteniji, drugačiji, imaju neku svoju crtu kojom se odvajaju od masovnih high street brendova i svoj poseban stil kojim se ističu. Tako u toj mojoj listici omiljenih brendova francuske kuće zauzimaju veliki broj mjesta. Jedan od onih omiljenih je Maje čije komade vrlo često možete vidjeti i u mojim dnevnim kombinacijama. Volim svratiti u njihove uvijek preslatke radnje francuskog stila, i u toj opuštenoj atmosferi pregledati nove komade, probati neki od njih i dodati ih na svoju wish listicu pa nekom prilikom se počastiti.

Maje je brend koji je osnovala Judith Milgrom, 1998. godine, kada je bilo malo brendova između onih dizajnerskih i masovnih, naročito u Francuskoj gdje su stare modne kuće i luksuzni ateljei dominirali modnom scenom već dugi niz godina. Judith je u modni posao ušla uz svoju sestru Chetrite, koja je prije nastanka Maje osnovala Sandro Paris, još jedan brend o kojem ću vam pisati, i dok je Sandro više sporty i edgy, Maje je više girly i romantičan. U Francuskoj je vrlo brzo postigao uspjeh sa svojim ‘girl about a Paris’ dodirom.

Zašto ih volim

Maje je poznat po svojim delikatnim bluzama, košuljama folk i rock stila,  etno-inspiriranim detaljima, a utjecaj na taj izričaj sigurno ima i Judithino odrastanje u Rabatu u Maroku. Sve Maje kolekcije su romantičnog, boho stila čime se izdvajaju od drugih na tržištu. Meni se dopada ta kombinacija girly stila – haljine naglašenog struka i ‘krinolina’ stila, lepršave košulje sa volanima, torbe u candy bojama, sa edgy detaljima i krojevima – resama, nitnama, hlačama i sakoima muškog kroja. U njihovim kolekcijama naći ćete savršene komade za moderan poslovni look, ali i za večernji izlazak ili ljetne dane na moru.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *