Deset vrsta cipela koje svaka žena treba posjedovati

Vlastiti instinkt koji vas vodi da kupite cipele koje vam se sviđaju, vas ponekad može odvesti u drugom pravcu i možete propustiti cipele koje biste svakako trebale da imate u svojoj kolekciji.

Umjesto da se koncentrišete na jednu vrstu cipela koje volite, što većina nas često radi, provjerite koji model vam nedostaje iz ove kolekcije ‘must have’ cipela.

U nastavu članka pročitajte vrste cipela koje svaka žena treba da posjeduje u svom ormaru.

1. Crne salonke
Bilo da volite one sa otvorenim prstima ili sa zaobljenim prednjim dijelom, njih svakako morate posjedovati. One su komad koji morate posjedovati, jer su idealne kako za posao, tako i za večeru. Bilo da nosite odijelo ili haljinu, salonke su na vrhu popisa cipela koje svaka žena treba imati i u koje treba uložiti više nego u druge vrste cipela.

2. Visoke pete
U ovoj vrsti cipela vaše noge će izgledati mnogo duže. Savršeno pristaju uz farmerice, ali i uz odijelo ili haljinu. Možete se odlučiti za zaobljeni ili šiljasti vrh, ali odabir prave boje je jako bitan. Jedne u nude, krem nijansi su savršen saveznik jer pristaju uz sve i vizuelno čine vaše noge dužima!

3. Gležnjače
Savršene su antilopne, ali možete odabrati i neku drugu vrstu kože. Gležnjače su elegantnog dizajna, a najbolje bi bilo kada biste se odlučili za crne, iako ni druge boje nisu isključene iz opcije.

4. Sandale sa drvenom platformom
Dnevne cipele sa dozom večernjeg šarma su svakako sandale sa drvenom platformom. Ukoliko volite platforme morate znati da one mogu da budu veoma seksi. Možete odabrati sandale sa nižom ili višom platformom, ali se ne morate ograničavati na izbor boje.

Ukoliko želite da postignete urbani izgled odlučite se za crno bijelu varijantu, a ako želite trendy izgled poigrajte se šarenim ukrasima.

5. Baletanke
Baletanke su pogodne za midi dužinu suknje i to su svakako cipele koje svaka žena treba da posjeduje. Ukoliko volite eleganciju odlučite se za jednu nijansu boje, a ako volite šik izgled onda možete da ekesperimentišete.

6. Niske potpetice
Ne možete da odustanete od peta u potpunosti? Niske pete su onda idealne za vas, jer će vam dati dovoljno visine, a vaše noge se neće umarati. Ako trebate više udobnosti onda možete da se odlučite za skroz niske pete, ali je potrebno da i jedne i druge odražavaju vaš ukus i stil.

7. Party cipelice
Bez obzira kakav je vaš stil, morate sebi priuštiti barem jedan par cipela za zabave i vrijeme praznika. Neka budu svjetlucave, zlatne, srebrene, sjajne, i ne morate ih nositi samo za zabave, savršeno će podići svaku kombinaciju.

8. Duboke crne čizme
Možete da odaberete stil čizama do koljena ili jahačke čizme, ali svakako trebate priuštiti sebi dobar par čizama. Čizme pored toga što trebaju da budu prilagođene vremenskim uvjetima, trebale bi i lijepo da izgledaju. Možete ih kombinovati sa uskim farmericama koje možete da uvučete u čizme, haljinom ili suknjom. Kada je visina pete u pitanju tu odaberite onu koja vam najviše odgovara.

9. Otvorene kožne sandale
Svaka gradska cura treba da ima ravne kožne sandale neutralnih boja koje možete upariti sa slatkom haljinom ili farmericama do gležnjeva. Ako odaberete sandale sa remenima, vaša stopala će biti odmorna, a ako želite elegantniji izgled odlučite se za lakirane sandale.

10. Platnene tenisice
Jednostavne tenisice trebaju biti na popisu cipela koje svaka žena treba da posjeduje. Espadrile su idealan izbor, a ako imate neke omiljene tenisice koje volite nosite odaberite njih i vaša kolekcija je završena.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *