Dolce & Gabbana: Posveta mami

Italijani su muškarci jako vezani za svoje mame, to je opšte poznato, a posljednja kolekcija najpoznatijeg talijanskog dvojca, Dolce i Gabbane, pod nazivom “Viva la Mamma” to nam još jednom potvrđuje. Domenico Dolce i Stefano Gabbana su i do sada već mnogo puta slavili familiju kroz svoje reklamne kampanje koje prikazuju sicilijansku porodicu kroz generacije, a jučerašnja kolekcija slavi majčinstvo i majke širom svijeta.  

Show je počeo vrlo emotivno, otvaranje zavjesa je prikazalo pozornicu sa mamama, obučene u crnu svilu i čipku, sa njihovom djecom na krilu ili pored. Uz stari hit Spice Girls “Mama”, Bianca Balti je izašla na pistu, u poodmakloj trudnoći, u puderasto ružičastoj haljini. Pistom su prošetale i manekenke sa djevojčicama, u uparenim kombinacijama, ili s bebama u naručju.

Sama kolekcija nosi upečatljivi D&G potpis: siciljanska čipka, suknje nadahnute četrdesetim, ženstvene haljine i elegantni kaputi. Crvena ruža se ponavlja kao motiv u vidu aplikacije na haljinama, kaputima, svemu. Kolekcija je bogata kao i obično i nosi veliki broj novih komada i kombinacija, sa zaštitnom crnom, ali i mnogo crvene, tamno zelene, nježne ružičaste i djevičanski bijele. Još jedna kolekcija koja nas podsjeti zašto toliko volimo ovaj dvojac.Ostatak kolekcije pogledajte na Vogue.co.uk

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *