Glamurozne karijere o kojima smo sanjale

Uprkos našim godinama, naši snovi o glamuroznim karijerama nikad neće umrijeti. Većina našeg života je posvećena radu. Želimo raditi ono što volimo i u čemu uživamo. Iako niste zainteresovane za ova područja, morate priznati da biste željele jednu od ovih glamuroznih karijera.

1. Pjevačica
Zar ne biste voljele izaći pred publiku koja je platila ulaz samo da bi vas bar malo vidjela i čula? Sama publika je dovoljna da žudite za životom pjevačice. Bilo bi nevjerovatno da vam se dive milioni obožavatelja. Ovo je jedna od glamuroznih karijera koja vam dopušta da hodate crvenim tepihom, i snimate duete sa omiljenim članovima bendova. Plus, snimale biste nevjerovatne muzičke spotove.

2. Glumica
Uvijek je zanimljivo oblačiti se, sređivati i pretvarati da ste neko drugi. Kao glumica, možete živjeti desetine različitih života iz različitih vremenskih perioda. Kada je premijera vašeg filma, morate sjediti u prvom redu. Vaš život će biti zabilježen kamerom, tako da ćete imati uspomene koje će trajati doživotno.

3. Modni kreator
Frustrirajuće je kada ne možete naći ništa dobro u trgovinama? U svojoj glavi možete zamisliti savršen outfit, ali stvoriti ga, to je druga priča. Međutim, da ste modni dizajner, mogle biste napraviti sve što vaš um smisli. Vaš ormar bi bio prepun najnovijih trendova, koje ste napravile vi i vaše kolege. Uvijek bi izgledale predivno.

4. Plesačica
Plesači imaju neki način da sve izgleda graciozno. Mogu pomjerati svoja tijela na načine na koje niste ni pomislile da su mogući. Kao plesačica, nosile bi složene kostime dok izvodite impresivne plesove. U zavisnosti od područja stručnosti, mogle biste biti dio baleta, ili plesati u hip-hop spotu. Koji god da je vaš izbor, zabavljale biste se sigurno.

5. Umjetnik za spcijalne efekte
Ako ste ljubitelj akcionih filmova, naviknute ste da vidite strašne vratolomije i specijalne efekte. Da li biste voljele da stebaš vi odgovorne za visoki kvalitet vašeg omiljenog filma? Bile biste iza scene, ali vašem poslu bi se svi divili. Ne morate uvijek biti u centru pažnje. Možete se zabavljati i iza kamere.

6. Kuhar
Svatko voli jesti, pa tako, kao odličan kuhar bile biste tema cijelog grada. Svi bi željeli da baš vi radite catering na njihovim zabavama kako bi mogli probati vašu ukusnu hranu. Ne biste se morale oslanjati da neko drugi kuha za vas, jer bi vaši recepti bili najbolji. Mogle biste otvoriti vlastiti restoran i voditi ga kako želite.

7. Sportista
Kao sportista, igrale biste sport koji najviše volite dok vas milioni ljudi gledaju. Što je najbolje, bile biste u odličnoj formi. Bilo bi super raditi ono što volite i pri tome ostajati fit? Nema nišat bolje.

Čak iako nismo ( ili nećemo ) završile radeći ovako glamurozne poslove, bar se trebamo potrudiiti da radimo ono što volimo. Želite živjeti život u kojem ćete uživati.

Koji je vaš posao iz snova?

 

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *