Kako dobiti nove lokne

Kada kažemo nove, onda mislimo na razbarušene, nesavršene i nevjerovatno sexy lokne. Kao kad imate frizuru iz kreveta – samo mnogo bolje.

Sjajne okrugle kovrdže su nekada bile jasna izjava šta je obavezno kada su frizure u pitanju. Ali, to doba je prošlo. Sada je sve u tome da malo opustite kosu i da ona izgleda pomalo nezavršena. Tommy Buckett,slavni frizer za Garnier Fructis u Serge Normant Salon u New York City, podijelio je tajnu kako da savladate ovu univerzalno dopadljivu frizuru.

kako dobiti lokne

Prvo, pravo dobra vijest: možete smanjiti vrijeme koje potrošite na oblikovanje frizure čak na pola. Da biste stvorile lokne koje su se nosile do sada, prvo ste morale precizno sušiti kosu fenom a zatim uzeti figaro. Ali sada, možete sve to da preskočite. Sve što treba je da nagrubo osušite kosu i rukama zgužvate nasumično odabrane dijelove kose, umotate manje dijelove oko prsta ili koristite difuzer da naglasite prirodnu valovitost vaše kose.

Unaprijedite prirodni oblik vaših valovitih pramenova. Želite kosu koja ima malo ravnije lokne, što daje prirodniji, bezbrižni efekat. Pripremite vlažnu kosu sa malo pjene ili spreja za plažu ako je kosa tanka do normalna, koristite težu kremu za uvijanje ako vam je kosa debela, gruba ili oštra. Za obje vrste, dodajte malo istog proizvoda i na korijen kose da je malo podignete i ravnomjerno raspodjelite kroz cijelu kosu.

Imati prekrasnu valovitu kosu je sada mnogo lakše jer više ne moramo imati simetrične lokne. Uzmite veliki figaro da dobijete labaviji oblik ( 4 cm za kraću,5 cm za dužu kosu). Ne bi trebalo da možete omotati kosu više od dva puta oko figara – i počinjete od pola, ne uvijate od korijena kose. Uzimajte pramenove različite debljine, ne baš svaki pramen kose i izostavite vrhove, to će stvoriti uvjerljiviji oblik.

Nemojte se bojati da dodate malo lažne teksture. Neke je imaju, a neke ne. Srećom to je upravo za što suhi šampon i sprejevi na bazi soli i služe. Naprskajte sprej za teksturu umjesto laka za kosu kada završite. Blage neravnine i to što svaki pramen nije na mjestu i jesu poenta ove frizure.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *