Kako izgledati dobro nakon treninga?

Naravno da treniranje podiže samopouzdanje, ali isto zahtijeva mnogo truda, dakle znoja i crvenila. Međutim, morate znati da još uvijek možete izgledati dobro nakon treninga. Pronašli smo za vas nekoliko savjeta kako izgledati dobro nakon treninga.

trening

Prva stvar koju trebate učiniti je obrisati znoj sa lica. Preporučujemo vam korištenje vlažnih maramica, jer ćete na taj način spriječiti pojavu akni. Nakon toga svakako trebate umiti lice kako ono nakon čišćenja vlažnim maramicama ne bi bilo crveno i iziritirano.

Tokom treninga postoje određeni dijelovi tijela koji se znoje više od drugih. Mi vam preporučujemo da vodom operete te dijelove, ali vodite računa da koristite gel za tuširanje koji je namijenjen vašem tipu kože. Također, biste trebali izbjegavati dugo tuširanje kako se vaša koža ne bi isušivala.

Kada je  kosa u pitanju trebali biste koristiti osvježavajući tonik koji sadrži paprenu metvicu ili čajevac. Nakon što ste tonik nanijeli na kosu, zamotajte je u peškir i tako se istuširajte. Vlaga i toplina pod tušem će pomoći toniku da prodre do tjemena kose i na taj način da je temeljito očisti od znoja.

Nakon što ste završili sa tuširanjem i obukli se vrijeme je da osvježite kosu. Najbolje bi bilo da je malo prosušite fenom, jer je vjerovatno ostala vlažna od tonika i vlage pod tušem. Ne samo da ćete se osjećati lijepo, već i čisto.

Zatim dolazi na red šminka. Zapamtite da nemate vremena za cijelu rutinu koju inače koristite prilikom šminkanja, pa se s toga držite minimalnih stvari. Prije svega trebate definirati obrve, dodati malo sjenila za oči u neutralnim tonovima, nanijeti jedan sloj maskare, staviti malo rumenila na obraze i ruž u prirodnoj boji vaših usana.

Na samom kraju i nokti su jako bitni, pa vam preporučujemo da posjetite kozmetičara i na prirodne nokte nanesete gel kako ne biste morali voditi brigu o noktima za vrijeme i nakon treninga.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *