Karirani uzorak: Novi cool načini da ga nosite

Karirani uzorak je najaktuelniji tokom zime. Ako ste mislile da je on dao sve od sebe, jer kako nam je već poznato veoma je moderan nekoliko zadnjih sezona, moramo vam reći da ste u krivu, jer on svake godine donosi nešto novo, nešto bolje i neobičnije. Ove sezone je jako kontraverzan i slobodno možemo reći da je samo za one odvažne koje se vole isticati u masi i biti potpuno drugačije od ostalih. Ova sezona donosi nove svijetle i šarene izvedbe u mnogo različitih stilova.

Creatures of Comfort, Etro i Karen Walker, F/W’14

Prošlo je godina od kada je karo uzorak postao vrsta prepoznatljive mode za hladnije mjesece, no svaka nova sezona sa sobom donosi nešto neobičnije i senzacionalnije. U nastavku pročitajte šta je to novo ove sezone.

Moderne iteracije na kariranom uzorku

Dok je karirani uzorak prošle sezone bio više u tradicionalnom duhu, mislimo na to da je bio onaj klasični karo uzorak, odnosno sastavljen od isprepletenih horizontalnih i vertikalnih linija u najčešće dvije, ponekad više boja i najčešće je crvena preovladavala, ova sezona nam ga je predstavila u mnogo modernih iteracija.

Kenneth Cole i Victoria Beckham, F/W’14

Ove sezone je karo uzorak zakoračio u moderne vode. U Kenneth Cole kolekciji smo mogli vidjeti poluapstraktne linije u šljokičavoj crvenoj boji, dok je u kolekciji Victorie Beckham on izgledao sofisticirano i uglađeno. Karo uzorak je ove sezone prilagođen tako da odgovara stavu moderne žene.

Od različitih silueta do raznovrsne palete boja ova sezona vam nudi raznovrsnost karo uzorka, i čisto vas mami da izađete izvan standardnih okvira.

Bezobzirno svijetli karo

Bazna crvena boja na karo uzorku je i dalje veoma moderna, bilo je tu i plave, zelene, sive, ali ono što je zaista novo ove sezone je presvijetli karirani uzorak. Fuzzy, šareni, kombinacija kontrasnih boja, na primjer bebi roze i plave ili žute, naranđaste i crvene. Ovaj svijetli karo uzorak nosite sa nekim opuštenim, klasičnim kaišom ili ga uparite sa nekim komadom odjeće koji ima klasičniji kroj, ali jednaku živost boje.

Delpozo i Altuzarra, F/W’14

Damske siluete

Damske siluete koje su krasile modne piste za zimu 2014. su bile savršeno harmonične, a ipak neobične.

Delpozo i Honor, F/W’14

Ako vaš stil ne pristaje ni na šta što nije visoka sofisticiranost i damski izgled, onda su ove haljine do koljena, kao i one malo iznad članka savršene za vas i to u karo uzorku. Vjerovatno niste ni sanjale da karo uzorak može biti tako damski, ali ova sezona puna iznenađenja vam je upravo pokazala da može. Kada je kosa u pitanju mi vam toplo preporučujemo glatke i zalizane frizure kako biste ostavile krajnje elegantan dojam.

Grungy karo

Neurednost kao modni trend se zadržalo i ove sezone, a sada se taj trend stopio sa karo uzorkom.

Vera Wang i Isabel Marant, F/W’14

Od udobnih kariranih majica ispod šlampavih džempera do  odjeće muškog stila sve se uklapa sa kariranim uzorkom.  Za ovakav stil možete iskoristiti i karirane košulje svog dečka/oca!

Zamagljeni karo

Držeći se podalje od tradicionalnog zamagljeni karo je još jedna sjajna izvedba ove sezone koja odiše elegancijom.

Zimmermann i Salvatore Ferragamo, F/W’14

Potražite ih u neutralnim paletama boja poput krem, sive i crne. Siluete neka budu klasične, jednostavne, izrađene od mekanih i toplih tkanina. Zamagljeni karo možete kombinovati sa suknjama i haljinama u tamnim cvijetnim motivima, ili pak nesimetričnim linijama.

Fotografije: Fashionising. com

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *