Lagana jakna sportskog kroja u tri kombinacije

Lagana jakna sportskog kroja, kakvu inače u toploj pernatoj verziji nosimo tokom zime, sada dolazi i u proljećnom izdanju.

U kolekcijama high street i dizajnerskih brendova za ovo proljeće zajednički komad je lagana jakna sportskog kroja, sa malim varijacijama, u raznim bojama. Takvu jaknu tokom zime možemo nositi ispod kaputa, a toplijim danima, naravno zasebno. Ovakva jakna je imala svoje izdanje i u posljednjim zimskim kolekcijama, pa ukoliko ste već nabavili jednu takvu, spremni ste za naše kombinacije. Uz pastelne proljećne tonove, ovakve jakne možemo naći u standardnim crnim i neutralnim nijansama. Dopadaju nam se jer ih možemo nositi u sportskim kombinacijama, savršene su uz farmerke, patike, ležerne vikend kombinacije, ali uz prave detalje i stiliziranje, odlične su i u poslovnim ili chic dnevnim kombinacijama. Danas smo izdvojili tri takve jakne i spremili tri kombinacije različitog stila uz njih.

 1. Urban chic

Ovakva haljina je odlična u kombinaciji sa kratkim suknjama, sa malom kožnom suknjom čini odličan urban chic spor. Super je za dnevne kombinacije jer kratkim suknjama daje dodatnu dozu ležernosti. Možete nositi gležnjače ili cipele, potpetice će kombinaciju učiniti više dotjeranom, a ravne cipele ležernijom.

Lagana jakna sportskog kroja u tri kombinacije
Jakna: Lindex, dolčevita: Benetton, suknja i cipele: Zara, torba: Mango

2. Poslovno

Ovakva jakna se odlično uklapa i u poslovne kombinacije, možete pronaći jednu sa zanimljivim detaljima, kao što je ova ladylike iz Mango nove kolekcije, a možete ju nositi sa klasičnim hlačama ili onim širokog kroja, jednostavnim bluzama ili finim košuljama.

Lagana jakna sportskog kroja u tri kombinacije

Jakna i hlače: Mango, torba i gležnjače: Zara, majica: Benetton

3. Casual

Za kraj jedna vikend kombinacija, jednostavna i sportskog stila: farmerke uz topli džemper i ovu laganu jaknu.

Jakna: Lindex, Džemper: Stefanel, Torba: Mango, gležnjače: Zara

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *