Idealan make up za večernji izlazak

Svi znamo da su oličenje dobrog ukusa i istaknutog modnog izričaja upravo Parižanke. Pariz je centar mode, i na Fashion Week-u se ne predstavljaju samo nove kolekcije odjeće za predstojeću sezonu, već i postavljaju trendovi make up-a. Djevojke iz ovog prelijepog grada zaista znaju kako nanijeti i nositi brilijantno make up. Donosimo vam look koji je postavio Antonio Vaccarello na ovogodišnjoj sedmici mode.

Ovo je idealan make up za večernji izlazak, mora biti zaista savršen. Tom Pecheux, iz Estee laudera, kreator  ovog make up-a za Vacarella kaže: “Ljudi širom svijeta smatraju Parižanke kao veoma elegantne žene. Mislim da misle da one ne nose nikakav make up tokom dana, ali zato noću sve postaju romantične, i pomalo sexy. Dakle ideja je inspirisana pariškom ženom koja uživa u noćnom provodu , koja ima samopouzdanje, osjeća se lijepo i sexy – izgleda kao djevojka iz snova.”

make up za večernji izlazak

OČI : SMOKEY EYES

Dakle, naglasak na licu su upravo oči, i intenzivan “smokey eye”. Svako od nas može napraviti takav izgled, pa se on ne treba posebno predstaviti. Caka je u tome da se linije postave u tamnijoj nijansi sive boje, a na krajeve se doda lagano zelena boja koja polako iščezava. Na kraju se prstima malo razmrlja šminka, ne totalno uništi nego lagano pređe prstima kako bi dobila onaj izgled “make up koji je tu već nekoliko sati”.

Atipično za smokey efekt se pravi na sjeni za oči u boju burgundi ( burgundska crvena ) , koja se stavi unutar očiju, u uglove. Ova specifična boja radi dvije stvari: prvo daje izgled noćnog provoda, drugo mnogo važnije –  daje trodimenzionalni kvalitet na smokey oči.

Oči su kompletirane sa dvije stvari: Prva – mnogo i mnogo maskare! Maskara je najbolji ženski prijatelj! Drugo – trunka sjajila za usne, na vijeđama oka  za glamurozan izgled.

make up za večernji izlazak

OSTATAK LICA

Sa ovako kompletiranim očima, ostatak izgleda je prilično prirodan.

Make up na koži je napravljen na generalnoj predpostavci “pariške žene ne nose ništa”. Ali naravno da to nije istina, tako da puder treba dati koži uglađen, dotjeran  izgled , u kojem se vidi gotovo svaka pora, i po mogućnosti lagan i  transparentan.

Usne su isto tako zadržale prirodan izgled, sa ružem u boji kože koji nije mat, ali ima satenski, svileni dodir.

NOKTI

Ovaj izgled je kompletiran lakom za nokte tamno zelene boje ( Christina Conrad za Estee Lauder ). Ova boja je jako tamna, gotovo podsjeća na crnu, ima metalik odsjaj.

make up za večernji izlazak

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *