Hranom i pićem do blistave kože

Ovo nisu načini da izgubite na težini, ovo su jednostavna pravila kako da hranom pridonesete vašoj ljepoti.

 

Vitamin A

Ako imate problema sa aknama, ili imate prve znakove linija i bora povećajte unos vitamina A. Najbolji način je da povećate konzumaciju slatkog krompira i mrkve, jer su to dvije namirnice sa obiljem ovog vitamina. Ovaj vitamin je temelj za borbu protiv akni, ali je u isto vrijeme odlično aniaging sredstvo koje podstiče obnovu stanica kože.

 

Pijte dosta vode

Ovo ste čuli nebrojeno puta, ali mi ćemo Vam ponoviti: pijte što više vode! Vaša koža je prvo mjesto gdje će se pokazati učinci dehidracije. Ako niste pili dovoljno vode, vaša koža će izgledati beživotno i suho. Možete čak izgledati starije i biti više skloni aknama. Savjet: dodajte limun u vodu za povećanje pH vrijednosti i čak veće poticanje hidratacije.

Jedite više masti

Slušajte dame: masnoće vas ne debljaju, baš naprotiv, vi trebate masnoće kako biste sagorili salo. No, to je nebitno bar u ovj situaciji kada govorimo o hrani koja poboljšava ljepotu kože. Evo što trebate znati o mastima i vašem licu: svi ti kozmetički preparati bogati vitaminima trebaju masti kako bi odradili svoju čaroliju. Zato sljedeći put kad si budete pripremale ručak, pobrinite se da stavite kaščicu kokosovog ulja na povrće sa žara ili maslinovog ulja na salatu.

Dobro sažvačite hranu

Probava hrane počinje još u ustima, i ako niste hranu sažvakali u potpunosti, vaše tijelo će imati duplo teži posao da provari hranu i manje je vjerovatno da će apsorbirati sve dobre stvari iz hrane.

Da pojednostavimo

Jesti hranu koja doprinosi ljepoti tijela ne znači suzdržavati se svih jela u kojima uživate. Naprotiv, ništa ne ostavlja bore na licu kao stalno razmišljanje šta biste smjele jesti, a šta ne. Zapravo, sve se vrti oko zdravijeg izbora, naravno kada to možete. Na primjer: ako volite rezance, probajte one od heljde ili one od crnog brašna. Ako volite puno hljeba, pokušajte sa nekim raževim.

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *