Marc by Marc Jacobs Instagram kampanja

Marc Jacobs i njegov tim su prelistali više od 69 000 fotografija pačjih usana, čudnih nagiba i drugih poza kako bi odabrali najbolje kandidate koji su se prijavili preko njegovog poziva da preko socijalnih medija pronađe nova lica za svoju Marc by Marc Jacobs kampanju.

Mijenjajući modele za “prave ljude”, dizajner je još u aprilu najavio da će se prijave moći raditi preko Instagrama i Twittera i tako pozvao sve zainteresirane da odaberu svoje najzanimljivije fotografije i taguju ih sa #CastMeMarc kako bi dobili priliku da se pojave u kampanji za kolekciju JesenZima2014.

Nedavno odabrane dizajnerice koje rade na novoj kolekciji – Luella Bartley i Katie Hillier – su skupa sa casting direktoricom Anitom Bitton i fotografom Davidom Sims suzili izbor na 30 finalista i finalistkinja od samo 9 pobjednika i pobjednica – koji dolaze čak iz Rusije, Južne Koreje, Srbije i Australije.

U intervjuu sa WWD, Marc je pobjednike opisao kao “hrpu živopisnih i dinamičnih likova”. Dodao je: “To mi se činilo kao super ideja, jer je casting preko Instagrama cool, savremen i svjež… Željeli smo da reklame vrište mladošću i energijom… da budu svježe i prikažu duh koji je ova kolekcija imala prvi put kad smo je napravili.”

Jako cool, zaista.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *