Mishka espadrile i flower jeans

Ovog proljeća su me kao i mnoge od vas osvojile Mishka espadrile, pa kako to obično radim, zaigrala sam se na poly-ju da si uz njih dočaram savršene proljetne kombinacije. Iako su moji favoriti bebi roza i lila, kako sam inspirirana mojim Portofinom, odabrala sam žutu boju limuna i sunca, baš stvorenu za to magično mjestašce u Liguriji kojem se vraćam svako malo, jednako zaljubljena i očarana njegovim šarmom. Mnogo bih toga nosila uz mishkice, kao na primjer romantične ljetne haljine, duge kombinezone, kratke hlačice…Danas ću ih probati uz flower jeans koji je hit ovog proljeća, a ja nikako da se odlučim na jedan par.

Bijele ljetne bluze su potpuno moj stil, naroočito uz spuštena ramena i prekrasne rukave u volane, malo šta je tako romantično poput njih. Za Portofino, malo mondensko mjesto talijanske rivijere, dodala bih još obavezno šešir, svilenu maramu i pletenu korpu.

Portofino look

Portofino je tipično mjestašce talijanske obale, ispunjeno nanizanim kućama živih boja, sa malom lukom i slatkim centralnim trgom. Ipak, nanizane vile izdignute na brdašcima iznad mora ili skrivene u uvalama u okolini, okružene cvijećem, limunom i zelenilom, sa velikim elegantnim prozorima koji gledaju na more, razlikuju ga od susjednih ribarskih seoca. Ja ga volim zbog tih boja, mora koje ga okružuje sa svih strana, uvalica savršenih za kupanje i šetnjice uz more koja ga spaja sa susjednom Santa Margheritom, zbog slatkih barova na trgu i prekrasnog umirujućeg pogleda na more sa vrha mjestašca.

O Portofinu bih mogla pisati uvijek, kao i vraćati mu se svako malo, od mog prvog ljeta u Italiji. Od tada sam obišla cijelu Liguriju i još mnogo talijanske obale, ali Portofino meni ostaje poseban. Ukoliko želite pročitati ili vidjeti više o Portofinu i njegovim uvalama, recite mi!

1 Response
  • lolita
    Maj 31, 2017

    Ne samo da zelimo vise o Portofinu, nego i o ostalim gradicima predivne Italije!

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *