Elegantna haljina i klasični mantil

Elegantna haljina je, kao što smo zaključili već bezbroj puta, najjednostavniji i najefektniji komad za poslovno odijevanje. Olakša nam mnoge jutarnje muke kombinovanja, uz nju trebamo samo dobre cipele i modne dodatke, pa je pronaći nekoliko onih koje nam odgovaraju pravi recept za jednostavno odijevanje. Klasični modeli uske haljine do koljena dolaze u niz varijacija, a nama se dopala ova u bordo boji savršenoj za jesen, uskog kroja i sa zanimljivim naborima na gornjem prednjem dijelu. Može se nositi sa kardiganom, sakoom, ili sama.  Sa sve hladnijim jutrima već trebamo mantil ili sako u poslovnim kombinacijama. Danas biramo klasično krojeni mantil u tamno-plavoj boji i kraće dužine, uz ravne tamno-plave cipele i veliku dnevnu torbu. Zanimljiva krupna ogrlica će obogatiti i ovu kombinaciju kao i većinu drugih.

Uz to tamno-plava sa bordo bojom nam je jedna od omiljenih kombinacija boja za jesen.
Elegantna haljina i klasični mantil

Haljina: Dorothy Perkins, £16.00
Mantil: Orsay
Cipele: Lindex
Torba: Zara
Ogrlica: Lindex

3 Responses
 • Alma
  September 18, 2013

  Molim vas da mi kazete gdje se u Sarajevu moze naci prodavnica Doroty Perkins ili garderoba sa tim imenom, jer me jako interesuje ova haljina u vasem prilogu,( elegantna haljina i klasicni mantili). Lijep pozdrav.

  • Nadi
   September 18, 2013

   Draga Alma, DP možete kupiti samo online preko njihovog web sajta – direktno linkom na ovu cijenu haljine. Oni dostavljaju u BiH

 • Alma
  September 19, 2013

  Hvala za ovu informaciju, pozdrav.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *