Boje koje će vladati ove zime

Tko kaže da ne možete nositi ružičastu zimi? Jesen 2013 razbila je pravila kada je riječ o bojama koje su u trendu. Crna od glave do pete potisnula je uzorke  sa modne piste, dok su narandžasta, ružičasta i crvena bile tu da daju malo topline. Bež i smeđa su smirivale situaciju, a ljubičasta i zelena su odavale dojam sofisticiranosti.

Savršeno ružičasta

Ako mislite da je pink samo za slatke proljeće haljine ili Uskrsne košare, razmislite ponovo. Ove jeseni modni dizajneri poput Phoebe Philo i Karl Lagerfelda su baš ovu boju izabrali za svoje kolekcije. Ružičasti kaputi su modnih hit za jesen 2013.

Gruba narandžasta

Svježa i upečatljiva narandžasta zadržava sportski edgy izgled. Uko je uparite sa crnom dobit ćete kombinacije koje su itekako nosive kao kod Michael Korsa.

Razdragana crvena

Kada na Dolce & Gabbana reviji za kraj vidite poplavu predivnih grimizno crvenih haljina znate da će to biti jedna od ključnih boja sezone. Iako je dosadašnja praksa bila da je crvena rezervisana samo za dodatke ili da se nosi s mjerom,  Nina Ricci i Valentino su odlučili da im to ove jeseni bude osnovna boja, a Marc Jacobs ju je učinio bojom za običan gradski dan.

Kobaltno plava

Kobaltno plava je izgleda najizdržljivija među bojama. Ona je popularna iz sezone u sezonu, a zašto i ne bi bila, njena univerzalno-lepršava nijansa se uvijek ističe i savršeno ide uz sve neutralne tonove.

Kraljevsko ljubičasta

Tradicionalni jesenji ton jeste kraljevska ljubičasta. Ove jeseni je potpuno zasluženo zauzela prvo mjesto. Bez obzira za koji komad odjeće da se odlučite bogata ljubičasta će vašem izgledu dati dozu luksuza i glamura.

Maslinasto zelena

Kada je Pantone predvidio da će maslinasto zelena biti jedna ood top boja za jesen 2013 čuo se kolektivni uzdah. Celine i Calvin Klein su u svojim kolekcijama maslinasto zelenu koristili za nabrane kapute, dok je Phillip Lim maslinasto zelenoj dao militantni obrat u šlampavim šorcevima i hlačama.

Noćna plava

Ova nijansa plave je idealna za sve one koji smatraju da crna izgleda pregrubo ili predosadno. Noćno plava je sofisticirana i bogata. Postoji posebna privlačnost prema ovoj boji ove sezone, pa je nikako ne smijete propustiti.

Zamračena crna

Nakon nekoliko sezona šarenila i printa, moda se “pobunila”, a šta je buntovnije od crne boje?! Mnoge kolekcije ove jeseni su potpuno crne i odjednom je crna postala nova crna.

Nijanse sive

Da li je ova boja postala popularna zbog još popularnije knjige “Fifty Shades of Grey”, ili jednostavno možemo reći da smo spremne za vrhunske minimalističke boje. Čar ove neutralne boje, naročito ako je nosimo od glave do pete, jeste da damo fokus na kroj odjeće, odnosno naglasak na ovosezonske oblike.

Sniježno bijela

Sniježno bijela se vratila! Ovu nijansu bijele zovemo: sniježno bijela, prljavo bijela, zimska bijela i slično, ali bez obzira kako je vi zvale vjerujte nam da ćete je nositi ove jeseni.

Karamelasta kamel

Ima li ista klasičnije od svijetlo smeđeg kaputa kamel nijanse za zimu? Pored kaputa ove jeseni su moderne hlače i topovi u ovoj nijansi. Najmoderniji način nošenja ove boje jeste u paru sa crnom ili bijelom.

Zlatno dobaMoramo imati malo svjetlucavog, zar ne? Zlatna je pogodna i za dan i za noć. Ukoliko želite svečaniju kombinaciju izaberite haljinu od brokata zlatne boje, a ukoliko biste neku skromniju kombinaciju odlučite se za jednostavnu usku haljinu.

1 Response
  • selma
    October 17, 2013

    ukratko, sve boje:-)

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *