7 razloga zašto apsolutno morate imati najboljeg muškog prijatelja

Dok vas prijateljice bolje razumiju kada se radi o tipičnim problemima ženskog spola, muški prijatelji vam mogu dati svježu perspektivu i novi pogled na život. Dakle, evo nekoliko razloga zašto vam je potreban i muški najbolji prijatelj:

najbolji muški prijatelj

1. Imate mušku pratnju
Trebate pratnju na vjenčanju ili nekom događaju? Ne treba da brinete, jer iako možda nemate muškarca s kojim ste u romantičnoj vezi, imate prijatelja koji će biti tu da popuni to prazno mjesto, kao što i vi možete uraditi za njega. Naravno, ovdje mislimo na pravog prijatelja sa kojim ste bliske i sa kojim se osjećate ugodno, te vam neće biti problem da ga povedete na društvene događaje.

2. Nisu svađalice
Činjenica je da su ženski odnosi više emocionalni i dramatični jer su žene prirodno više vezane za osjećaje. Nekada je to jako korisno za prijateljstvo, ali nekada ga može i rastrgati. Međutim, sa muškarcima obično nema drame ili svađe. Sve je ležerno i opušteno, a to je ponekad baš ono što vam treba u životu.

3. Muška perspektiva
Potpuno je nemoguće čak i pretpostaviti šta se dešava u glavama muškaraca, i zbog toga je prednost imati baš jednog od njih za prijatelja. To je kao da imate lični uvid u muški mozak i kako funkcionišu njihove misli. Mogu vam otkriti tipično ponašanje muškaraca i pomoći da poboljšate odnose sa drugim muškarcima u svom životu.

najbolji muški prijatelj

4. Provodadžije
Odani prijatelji suprotnog spola su najuspješnije provodadžije! Znaju da kažu prave stvari i da vas pravilno posavjetuju, tako da su vam male šanse da zabrljate u osvajanju potencijalnog partnera. Plus, ako vam muški najbolji prijatelj kaže da neki momak izgleda pristojno i da je dobra osoba, znate da govori istinu.

5. Pomoć u kući
Dok vam vaše prijateljice mogu pomoći u šopingu ili dilemi oko šminke, muški prijatelj vam može pomoći u drugim neugodnim situacijama. Na primjer, oni mogu postaviti policu, promjeniti gumu na automobilu ili vam pomoći premještati stvari. Lijepo je imate pomoć muškarca čak i ako ste same.

6. Iskren savjet
Muškarci kao najbolji prijatelji su obično dobri u davanju savjeta u određenim situacijama. Rijetko će vam dati neki kompliment tek da se broji da su rekli nešto i vjerovatnije će vam dati iskreno i direktno mišljenje o bilo kojoj temi.

 7. Zaštitnici
Vremenom, muški prijatelj polako postaje vaš lični tjelohranitelj i zauzima mjesto vašeg zaštitničkog brata. Možda neće brinuti o vašim trivijalnim problemima, ali će uvijek da vas provjeri ili da se pojavi na vašim vratima kada stvari postanu teške. Plus, ne morate se brinuti da vas ne vide u lošem izdanju.

Pa drage naše, imate li vi dodati još neki razlog?

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *