Najbolji trikovi u pedikuri koje bi svi trebali znati

Dobra pedikura ima šest jednostavnik koraka: potapanje, ribanje, oblikovanje, turpijanje, hidratiziranje i poliranje. Kada to same radite, možete potrošiti dosta vremena da bi uradile sve kako treba. Tu vam pravi mali trikovi mogu pomoći, bilo da uštedite vrijeme ili da riješite problem koji izgleda nerješiv.

Isprobajte najbolje trikove i olakšice u pedikuri i poboljšajte izgled i utisak vaših noktiju. Od popravljanja slomljenog nokta do uklanjanja svih mrtvih ćelija kože, provjerite neke od jednostavnih trikova i olakšica zbog kojih će vam pedikura biti mnogo lakša.

pedikura

Popravite slomljeni nokat sa vrećicom čaja
Suočavanje sa slomljenim noktom nikada nije ugodno, posebno ne onda kada planirate nositi cipele otvorenih vrhova. Najbolji način da popravite ovaj problem jeste da koristite malo papira od nekorištene vrećice čaja. Stavite ga preko slomljenog dijela nokta, zatim dodajte još jedan sloj laka. Ova brza popravka će držati slomljeni nokat na mjestu dok ne izraste dovoljno da možete popraviti štetu na drugi način.

Koristite vazelin kako ne bi obojile kožicu oko nokta
Budući da su nokti na nožnim prstima mnogo manji od onih na rukama, rizik da pogriješite kada nanosite lak mnogo je veći. Probajte jedan od najboljih trikova u pedikuri i osigurajte svoju kožu oko noktiju sa malo vazelina. Svaki dio koji je premazan vazelinom neće dozvoliti laku da se osuši, tako da pazite da ne dospije i na nokte prije nego ih počnete lakirati.

Napravite kupku od vodice za ispiranje usta
Osloboditi se mrtvih ćelija kože na stopalima može biti teško, a ako ribate previše jako možete oštetiti zdravu kožu. Umjesto da koristite kamen za pete, napravite kupku od vodice za ispiranje usta. Trebaće vam ¼ šolje Listerina, ¼ šolje bijelog sirćeta i ½ šolje tople vode. Pomješajte ova tri sastojka i potopite stopala na oko 10 mminuta. Lakše ćete ukloniti mrtve ćelije, a koža će ostati zdrava i meka.

pedikura

Uklonite žute mrlje na noktima
Ako su vam nokti prekriveni većinu vremena, obično tamnim bojama, pokupiće nešto pigmenta iz laka i počet će da žute.  Najbolja pomoć za to je da potopite nokte u mješavini vode, limonog soka i sode bikarbone. Možete koristiti i pastu za izbjeljivanje zuba.

Omekšajte kožu stopala sa pivom
Pivo je odlično za vaša stopala iz dva jednostavna razloga. Kvasac koji sadrži će vam pomoći da omekšate kožu, dok alkohol djeluje kao antiseptik. Ako ne želite koristiti pivo na kraju, koristite ga na početku pedikure. Potopite stopala u zdjeli toplog piva. U samo nekoliko minuta pomoći će vam da uradite piling, poboljšavajući stanje žuljeva na petama i omekšavajući kožu na stopalima.

Napravite same French
Iako postoji mnogo trikova i savjeta kako da dobijte savršeni French na rukama, postaje malo komplikovanije kada to želite uraditi same i na nogama. Jedan jednostavan trik – koristite gumene trakice da iscrtate linije. Svežite ih ispod prsta kako bi ostale na mjestu dok nanosite lak.

pedikura

Pedikura će trajati duže sa bijelim sirćetom
Najlakši način da produžite životni vijek svoje pedikure jeste da uklonite svu vlagu sa površine nokta prije nego nanesete osnovni sloj laka. Destilirano bijelo sirće će obaviti posao. Nanesite malo sirćeta na štapić za uši i očistite nokte. Kada se osuše, nanesite osnovni sloj laka. Ako vam se ne sviđa miris, ne brinite, nestaće čim operete noge poslije pedikure.

Koristite kolačiće od bijelog sljeza ( marshmallows) za razdvajanje prsta
Kada vam nestane vate, prste ćete najlakše rastaviti pomoću ovoga. Treba vam samo osam komada.

Napravite sebi čarape za pedikuru
Kada radite pedikuru u hladnim zimskim danima, kako bi vam i dalje bilo toplo i ugodno, koristite stari par termo čarapa. Odrežite im dio koji ide na prste i biće vam toplo dok radite na noktima.

Koristite ulje za kuhanje da brže osušite lak
Kada ste u žurbi, pokušajte ovaj jednostavni trik koij će vam uštedjeti vrijeme. Nanesite malo ulja za kuhanje ( u spreju ) prko laka,  osušiće se mnogo brže.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *