Narandžaste usne kao na Rag & Bone modnoj reviji

Narandžaste usne su bile dosta primjetne na modnim revijama za proljeće 2014. Ova hrabra i predivna boja na usnama će svakako razvedriti svačiji dan – pogledajte samo kako divno izgledaju na modelima na Rag & Bone modnoj reviji.

Gucci Westman, globalna kreativna direktorica za Revlon, zna da malo boje može postići čuda pa je baš zato za Rag & Bone show odustala od standardnog nude look-a na usnama i odlučila se za jarko narandžasti ruž. Iako su oči ostale nenaglašene, ovaj izgled nas i dalje obara s nogu. To nam pokazuje koliko je moćan ovaj novi make up trend. A najbolje od svega je to što je ovaj izgled veoma jednostavno postići. U nastavku čitajte kako.

 1. Priprema 

Priprema kože je korak koji ne smijete preskočiti u rutini šminkanja. Tako održavate kožu zdravom, a šminka vam traje duže. Počnite tako što ćete očistiti lice i nanijeti hidratantnu kremu ili BB, CC ili neku sličnu koja ima sve u jednoj bočici.

2. Koža

Sjajna koža bez nepravilnosti je osnova ovog beauty izgleda. Da biste to postigli, nakon BB ili CC kreme (ili ukoliko koristite tekući puder), nanesite korektor kako biste dodatno prekrili nepravilnosti.

3. Obrazi

Za zdrav izgled kože, nanesite malo ružičastog rumenila na obraze.

4. Oči

Pošto su usne naglašene, šminka na očima treba da bude lagana. Prvo nanesite smeđe sjenilo na očne kapke. Možete koristiti dvije različite, ali slične, smeđe nijanse – kako bi izgledalo prirodnije. Nakon toga, maramicom lagano tapkajte po kapcima kako biste obrisali višak sjenila.

Zatim nanesite tanku crtu crnim eyelinerom, na donje i gornje kapke. I na kraju, uvijte trepavice i nanesite samo jedan sloj crne maskare.

5. Obrve

Obrve neka prate vaš prirodni luk obrva, a nakon što ih sredite – popunite ih olovkom za obrve u boji vaše kose.

6. Usne

Pošto usne imaju glavnu ulogu u ovom beauty izgledu, bitno je da budete precizni. Zato uzmite tanku četkicu i njome nanesite ruž. Ukoliko je ruž mat, a vi želite malo dodatnog sjaja – nanesite balzam za usne na kraju.

 

Napraviti statement nikad nije bilo lakše – vaše usne će govoriti same za sebe, bez da otvorite usta. Jarke boje ruževa za usne su uvijek bile posebno lijepe, ali narandžasti ruž je zaista nešto drugo.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *