Domaće maske za kosu koje stvarno djeluju

Ovih dana nekako preferiramo duh i rezulatate DIY ljepote (do it yoursellf – napravite to same), njege kože i kose. Miješanje  maski i kućnih lijekova postaje omiljeni hobi, zabavno je, lako za napraviti i jako je povoljno. Od maski do lijekova od samo jednog sastojka koje mogu popraviti uobičajene nevolje kose, imamo pokrivene vaše najčešće brige. Pogledajte ova rješenja koja  mogu ozbiljno pomoći zdravlju kose  i vlasišta. Što možete izgubiti?

domaće maske za kosuRiješite se nagomilanih proizvoda

Koliko često stavljate različite proizvode na svoju kosu? Ako trenirate kosu da bude manje masna, dodajete najmanje jednu dozu suhog šampona jednom sedmično. Ako nemate taj trening na rasporedu, onda je vjerovatno da koristite lak za kosu, sprej za sjaj, vosak i druge proizvode da biste napravile najmodernije frizure. Održite kosu zdravom tako što ćete ukloniti nagomilane proizvode jednom sedmično sa sodom bikarbonom. Da, tako je! Ovo je stvarno čudotvoran proizvod. Jedan od mnogo načina na koji je možete koristiti jeste i taj da održite svoje tjeme zdravim. Dodajte 2 kašike sode bikarbone u 3 šoljice vode i koristite je da ispirete kosu nakon šamponiranja, pa nanesite regenerator kao i obično. Alternativno, možete istisnuti normalnu količinu šampona na ruku a zatim posuti veću količinu sode bikarbone na vrh. Pomješajte dlanovima i koristite kao šampon. Vaša kosa će biti sjajna i svilenkasta!

Oživite crvenu boju

Crvena boja za kosu, kao što je opće poznato, brzo blijedi – posebno ako koristite tvrdu vodu koja se ne filtrira. Jedan vrlo učinkovit način da se borite sa problemom a ne bojite kosu ponovo je da dodate malo čarobnog napitka. Ovo je privremeno riješene, idealno za posebnu noć, kada nemate vremena da se potpuno dotjerate. Dakle, šta je magični proizvod? Dobri stari sok od brusnica. Jednostavno natopite kosu sa sokom. Ostavite da djeluje oko 5 minuta i onda isperite. Oblikujte kao i obično. Dajte novi smisao „zanosno crvenoj“.

Pojačajte proteine

Čisti protein čini kosu jačom i otpornijom na lomljenje. Vjerovatno vam je nekada frizer predložio proteinski tretman. I vjerovatno nije bio jeftin . Probajte ovu alternativu umjesto toga: otopite paket želatina  u vrućoj vodi. Masirajte kroz kosu i ostavite oko 30 minuta. Isperite. Gotovo.

Dodajte vlažnost vlasima
domaće maske za kosu

Jeste li znale da su jaja prepuna vitamina A, E i D koji hrane i njeguju kosu i kožu? I da to nešto što se zove masne kiseline dodaje vlagu i uređuje kosu? Pa, sada znate. I također razumijete zašto miješanje jaja i dodavanje šamponu može učiniti vašu kosu prelijepom i pogodnom za rukovanje. Samo pripazite da voda iz tuša ne bude toliko vruća da skuha jaje! Možete napraviti i jednostavnu masku tako što ćete umutiti jaja i nanijeti na suhu kosu. Omotajte plastičnom kesom, ostavite 5 minuta i isperite.

Povećajte volumen

Ako ste ikada ugostile prijatelje na partijama igara, možda ste imale nekoliko ostataka piva sa kojim ste se borile. Iskoristite ih, na svojoj kosi. Kvasac zapravo čini vaše vlasi punijim, a ječam, hmelj ili pšenica je održavaju jakom. Korsistite „ishlapljeno“ pivo ( ostavite svježe pivo otvoreno nekoliko sati ), stavite u bočiu sa sprej-nastavkom, i poprskajte suhu kosu s njim. Ili napravite masku kombinovanjem 1 kašike suncokrretovog ulja, pola šolje piva i sirovog jajeta. Nanesite na čistu, vlažnu kosu, ostavite 15 minuta i isperite.

2 Responses
  • sabina marina
    May 10, 2013

    kao frizer I sama koristim redovno prirodne stvari za njegu kose. stranica vam je bas super I poucna. znanja nikad dosta, ucimo dok smo zivi. s. marina

  • Sanela
    November 10, 2013

    Hi:)ja koristim sve domace maske Ali moja kosa sedi na istoj duzini..uopste ne raste tako ja mislim treba mi neka maska za brzi rast kose molim pomozi te mi:)

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *