Niski konjski rep: Izraz stila u 2014

Konjski repovi nisu toliko trendi koliko su bezvremenska frizura. No, unatoč tome, oni su se promijenili i pretvorili u ovogodišnji trend. Tokom njihove višegodišnje evolucije jedna stvar o ovoj frizuri je sigurna, konjski rep je frizura koja će uvijek biti u in. Dakle, onda i nije neko iznenađenje da su mnogi trendovi frizura za 2014 izgrađeni na bazi konjskog repa. I kod svih trendova za 2014-u jedna je stvar zajednička: svi su se bazirali na niski konjski rep.
Od skromnog do raskošnog, od dnevne do večernje varijante, niski rep je među frizurama koje će vladati ovog proljeća.

Niski konjski rep: klasični revidirani

Svi znamo šta predstavlja klasični konjski rep: sva kosa sa prednje strane skupljena i svezana kod potiljka. Ovo vam naravno treba poslužiti kao temelj, a postoje mnogi načini da se konjski rep učini malo drugačijim. U 2014-oj, posebno za proljeće / ljeto, dominira jedna varijanta konjskog repa, a to je onaj niski. Bilo da se radi o labavom i neurednom ili super ravnom i zaglađenom, trend kose za ovu sezonu je niski konjski rep.

Niski rep: frizure za ljeto 2014.

Jednostavno, ali pravo chic, niski konjski rep koji se pojavio na pistama za proljeće 2014 služio je kao podsjetnik da je ponekad jednostavnost najbolje oružje. Bez potrebe za timom stilista, ili desetkom različitih proizvoda koje trebate koristiti, niski rep je jedan stil kojem možete vjerovati da izgleda jednako zapanjujući bilo u besprijekornom tumačenja ili savršenom nesavršenstvu.

Elegantani niski rep za noć

Chich sportski trend je imao najveći uticaj na trend frizura, pa se čini ispravnim da nam taj trend bude vodić.
Sportski trend je značio gladak, poliran niski konjski rep. Kada kažemo sportski nemojte razmišljati u pravcu neurednog, mokrog izgleda, umjesto toga razmišljajte o tome šta je u trendu: minimalistički i nenametljiv. Uostalom, to je ono što sportski trend razvio, i možda sportski izgled i može biti na izmaku, ali Celine minimalizam je definitivno in. Gladak završetak je simbol chic izgleda kada je riječ o niskom konjskom repu. Kada se osvrnemo nazad, zalizani niski konjski rep sa minimalno modnih dodataka i smoky make up-om postaje ključni izgled za ljetne večeri.

Niski konjski rep za dnevnu varijantu

Elegantan i sportski, niski konjski rep spušten na strani nadopunjuje besprijekornu viziju o ženi koju imaju DKNY i drugi, odnosno super-kul djevojka koja upija veliki gradski život. Elegantan i svezan malo u stranu je vrsta repa koji služi kao iskaz puke jednostavnosti. Ovo je ujedno i sportska i minimalistička alternativa bočne pletenice.

Počešljan nazad je sve što će vam ikada trebati da uravnotežite ovaj styling niskog repa sa modernim. Moramo vam preporučiti da sa ovom frizurom isprobate nježno narandžasti ruž za usne, koji je ujedno još jedan ovosezonski hit.
Niski konjski rep sa širokom trakom za glavu.

Uglađen i minimalistički, ali sa detaljima

Styling tehnike koje su prikazane na slici je veoma lahko isprobati na sebi, a nema ništa što može dodatno uljepšati jednostavnost niskog repa kao što je to dobro izabran aksesorajz za kosu. Od širokih, minimalističkih traka za kosu, kao onih na reviji Victorie Beckham, do onih kožnik trakica i zlatnih šnalica, su opcije koje su dovoljne da se stvari zadrže zanimljivim cijele godine.

Niski rep sa casual završetkom

Ako sportski i minimalistički nisu vaš stil, proljeće 2014 vam pruža još mnogo cool varijanti niskog konjskog repa.

Dnevni izgled, ovog niskog repa sa casual završetkom još uvijek ima dosta dobrih varijanti. Za dnevnu varijantu elegantnog niskog repa možete iskoristiti ideju sa slike, odnosno prednji dio kose prebaciti na jednu stranu, preko čela i iza uha.

Neuredan, niski rep za ravnu kosu

Možete nadopuniti casual faktor sa još jedanim korakom sa porukom, neuredna tekstura niskog konjskog repa. Kosa skupljena na potiljak i gurnuta iza ušiju, apsolutno evocira osjećaj da bez napora možete postići ovaj izgled, pod uslovom da ste uradili potrebne korake i da imate sve potrebne elemente: nemojte povući svu svoju kosu u rep, ostaviti neke pramenove da padaju preko lica i stavite ih iza ušiju. I ne zaboravite na teksturu / volumen na tjemenu.

Teksturiran, niski rep za valovitu kosu

Izgrađen na loknama(prirodnim ili na drugi način) i omotane s jednim pramenom kose ili elastičnom trakicom za kosu. Teksturirani konjski rep koji je viđen na Derek Lam reviji najbolje dočarava ovaj casual, ali ipak sofisticirani trend. Mekana i posve ženstvena, ova nonšalantna verzija niskog repa najbolje stoji na srednjoj i dugoj kosi.

Foto: Fashionising.com

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *