Nosite sad i poslije: Jedna haljina – dvije kombinacije

U ovim posljednjim danima divnog toplog ljeta i na prelazu iz jedne sezone u drugu volimo kupovati i nositi komade koje ćemo iskoristiti i tokom iduće sezone.

Kako su nam primamljive nove kolekcije i teško je odlučiti šta kupiti odmah, a šta može čekati i dane jeseni, mi imamo pri tome dvije osnovne smjernice:

1. kupujemo ključne komade za iduću sezonu, one koji nam nedostaju u ormaru od osnovnih komada ili ključne trendi komade koje želimo nositi naredne sezone i

2. kupujemo komade koje možemo nositi već sada u ljetnim ili prelaznim kombinacijama, a možemo ih lako nositi i iskoristiti i tokom naredne sezone.

Lagane haljine nisu isključivo ljetni komad, ukoliko su materijal, boja i dezen odgovarajući, jako lako se uklapaju i sa komadima za jesen. Haljina dugih rukava, sa tankim pojasom i tufnicama, može biti odličan prelazni komad koji možemo nositi i sad i poslije. Štaviše, odlična je jer s njom možemo postići potpuno različit izgled i kombinovati je u različite stilove: ležeran, damski i buntovnički urban.

Dok je tokom ljetnih dana možete nositi sa finim sandalama i cipelama u ženstvenim kombinacijama, potpuno novo će lice dobiti dolaskom jeseni ako je obučete uz bajkerice, veliku dnevnu torbu i muški fedora šešir. Pri tome, preko možete nositi krupno pleteni džemper, grubi kaput ili kožnu jaknu.

1. Nosite sad:

Nosite sad i poslije: Jedna haljina - dvije kombinacije

Haljina: Mango, 59 KM
Cipele i torba: Zara

2. Nosite poslije

Nosite sad i poslije: Jedna haljina - dvije kombinacije

Haljina: Mango,59 KM
Bajkerice: Mango, 199 KM
Torba: Zara, 249 KM

2 Responses
 • Pontea
  Septembar 13, 2013

  Pozdrav, ima li ova haljina jos u Mangu?Hvala

  • Nadi
   Septembar 13, 2013

   Pontea, bila je prošle sedmice, vjerovatno da, ali morlai bismo provjeriti pa javiti.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *