Otok, Victoria Hislop

Na raskršću važnih životnih odluka, dvadesetogodišnja Alexis Fielding poželi saznati više o brižno skrivanoj prošlosti svoje majke. Sve što zna jest da je Sofija odrasla u malom ribarskom selu na Kreti, pa kad napokon odluči posjetiti taj grčki otok, majka joj daje pismo za staru prijateljicu Fotini – pismo koje bi trebalo ponuditi odgovore na sva njezina pitanja.

Ali prvo što Alexis otkriva je otok. Nasuprot majčina rodnog sela Plake, odvojena tek tankim pojasom mora, dočekat će je Spinalonga, nekadašnja kolonija gubavaca. Kad Alexis pronađe Fotini, napokon će otkriti i priču koju je Sofija tajila cijeloga života: priču o njezinoj prabaki Eleni, njezinim dvjema kćerima, potresnu sagu o obitelji razaranoj nesrećama, ratom i strastima.

Priča o obitelji postat će tako priča o otoku, a Alexis će preko nje otkriti tajnu obiteljske prošlosti, ali i vlastite budućnosti. Potresna priča o ljubavi i nesreći, koja je osvojila svijet.

Britanska autorica Victoria Hislop radila je u izdavaštvu i kao freelance novinarka specijalizirana za putopise. Putovanja su je vodila po svim kontinentima, od jahanja valova na rijeci Colorado do jahanja slonova u Indiji, a ljubav prema Grčkoj – zemlji koju je više puta posjetila – urodila je svjetskim bestselerom „Otok“, kojim je osvojila publiku ali nagradu za najbolji književni debi na British Book Awards 2007. Često uspoređivan s de Bernieresovom „Mandolinom kapetana Corellija“, ovaj roman o ljubavi, nesreći i strasti neodoljivo je privlačna slika Mediteranu. Victoria Hislop s mužem i dvoje djece živi u Kentu.

Napokon – knjiga za plažu, s dušom! – Observer
Uzbudljiv roman koji nas podsjeća da ljubav i život opstaju i u najnevjerojatnijim okolnostima.- Sunday Express
Dirljiva i dojmljiva priča – The Scotsman
Pomno istraživanje, mašta i bjelodana ljubav prema Kreti u ovom romanu urađaju dojmljivom slikom otoka kroz povijest. Autorica uspijeva izvući dramatski potencijal iz svakog nenadanog obrata, iz svakog od svojih likova, koji se na toj pozornici padaju i dižu. – Evening Standard

Azra

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *