Povratak trenda: Sportska koledž jakna

Sa prvim hladnijim i kišnim danima počinjemo razmišljati kakvu jaknu da nosimo i spremimo za novu sezonu. Jedan od trendova iz devedesetih koji doživljavaju svoj povratak ove godine je i sportska koledž jakna. Nosile smo je u gimnazijskim danima, a sudeći po svjetskim trendsetericama koje su joj se vratile već od ovog proljeća, poput Jessice Albe i Care Delevingne, nosićemo je i ove jeseni.

Povratak trenda: Sportska koledž jakna

Koledž jakna se savršeno uklapa u urbani i buntovnički stil Cara Delevingne. Možemo je vidjeti u niz jakni ovog stila, od proljeća do danas. Nosi je uz kožne hlače, uz tamne farmerke, uz teksas šorceve i farmerke u bojama, a ima ih čitav niz, od bijele do tamnih. Sa majicama zanimljivog printa ovo je postao zaštitni komad Carinog odijevanja. Iz njenog primjera možemo vidjeti da je koledž jakna savršen izbor za mlade djevojke koje vole imati cool i drukčiji stil odijevanja, igrati se sa modernim i zanimljivim komadima, svoj stav pokazivati kroz majice sa natpisima, a svoje dane najčešće provoditi u tenama ili bajkericama.

Lena Dunhan i Elle Faning su pokazale da koledž jaknu možemo nositi i na cvjetne haljine. Rihanna sa planetarno poznata po svom stilu u kojem vječito kombinuje glamur sa sportskim elementima, a na ovaj trend se odlučila i Jessica Alba kojaje koledž jaknu obukla uz sportsku kombinaciju i patike sa skrivenom petom.

Po slavnim damama možemo vidjeti da koledž jaknu možemo uklopiti u različite stilove. Pogledajte u našoj fotogaleriji kako one to rade, a potom vam donosimo i savjete kako nositi ovaj komad u svom odijevanju, ovisno o vašem stilu i izgledu koji želite postići.

[easyrotator]erc_52_1377073707[/easyrotator]

Kako vam se dopada ovaj trend? Mislite li nositi koledž jaknu ove jeseni?

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *