Pravila depiliranja koja trebate znati

Sve smo to doživjele: konačno ste pronašle odgovarajući bikini, besprijekorno ste nanijele losion ​​za samotamnjenje, i 100% ste spremne za plažu. . . sve dok ne shvatite da imate posjekotinu od zadnjeg brijanja. Da vam se to više ne bi dešavalo za vas smo pripremile trikove i savjete kako bi izbjegli neugodne nezgode izazvane vašim brijačem.

Nikad se ne brijte na suho

 Kad ste u žurbi, brijanje na suho može biti tako primamljivo (nema priprema, sušenja, nema nereda), ali naučile smo da se čuvamo od ovog “čuvanja vremena.” Kada je vaša koža mokra, ona je mekša i manja je vjerojatnoća da će se početi perutati. Budući da je brijanje ujedno i prirodni piling, vukući žilet preko suhe kože stavlja vas u opasnost od posjekotina i ogrebotine.

Držite vaš brijač suhim

 Iako je ostavljanje brijača u tuš kabini, ili na kadi praktično, ipak imajte u vidu da ostavljanje brijača negdje gdje je toplo i vlažno može uzrokovati njegovo brže trošenje i hrđanje, a upotreba takvog brijača vam može ostaviti bolan crven osip. Da biste produžile život svog brijača, potrudite se da ga posušite nakon korištenja i da ga sklonite na neko suho mjesto. Npr. nakon korištenja ga možete posušiti fenom i spremiti u neseser, te ga bez straha možete koristiti ponovo.

 Uradite piling prije brijanja

 Ako čekate da Vam se koža oljušti poslije brijanja, izloženi ste riziku velike iritacije kože (ouch!). Piling prije brijanja pomaže pripremiti kožu za glatko brijanje i smanjuje mogućnost iritacije i crvenila.

Preskočite sapun

Ukoliko nam na „pola puta“ ponestane gela za brijanje sve mi posegnemo za sapunom. I dok je to super za čišćenje tijela, veliki mjehurići i skliskost, ostaci sapuna mogu spriječiti brijač da obavi posao kako treba.

 

Izbjegnite crvenu „spaljenu“ kožu

Da biste izbjegle da vam brijač „spali“ kožu, neka vaše brijanje bude kratko i slatko. Iako su vama propuštene dlačice glavni problem, prelazak brijačem preko istog mjesta više puta dovodi do crvene i iziritirane kože. Koristite kremu, gel ili pjenu za brijanje i ako se baš morate vratiti ponovno na neki dio ponovo nanesite neko od navedenih sredstava, pa tek onda pređite brijačem.

Koristite pravi položaj

Kada je riječ o brijanju, bitni su i smjerovi. Povlačenje noža na krivi način je ozbiljan problem koji dovodi do nadražene kože. Dlačice ispod pazuha rastu iz svih uglova, pa je potrebno brijač povlačiti u različitim smjerovima. Dlačice na nogama rastu prema dolje, pa brijanje treba početi od gležnja ili koljena i povlačiti brijač prema gore. Iznimka: ako je vaša koža extrasensitive, razmislite o brijanje u smjeru rasta dlačica, umjesto u suprotnom. Iako možda nećete dobiti najglađe noge ipak ćete spasiti svoju kožu od nepotrebne iritacije.

Isperite vaš brijač

Kada ste u žurbi, lako možete zaboraviti da je tajna temeljitog brijanja u održavanju vašeg brijača čistim. Isperite brijač između poteza kako biste osiguraleda nijezačepljen, te se na taj način osigurajte da vam brijač neće uzrokovati posjekotine, a time i sprječavate da vam se nakupi toliko dlačica u brijaču da se ne mogu isprati.

Na vrijeme promijenite vaš brijač

Vjerovatno znate da stari brijači loše briju, ali jeste li znali da se u njima, također mogu stvoriti virusi i bakterije koji uzrokuju ozbiljan i bolan osip? Ako pokušate izvući maksimum od svog brijača, mogle biste same sebi napraviti katastrofu na koži. Opće pravilo, promijenite jednokratni brijač nakon tri upotrebe, odnosno uložak brijača (ako koristite neki od onih kod kojih se mijenjaju ulošci) poslije šest upotreba.

1 Response
  • vera petrovic
    Juni 12, 2014

    Hvala na savetima ali molim da mi odgovorite sta uraditi sa uraslom dlakom na preponi. Nije izrasla upali se i stvori kao zlezdica. Stavljala cist propolis smiri upalu ali dlaka neizlazi ni posle cedjenja. Moram li kod hirurga?

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *