RawmazingFood + poklon

Iz ljubavi prema rawfood (tj. sirova hrana) nastala je RawmazingFood stranica koju vodi djevojka koja je već više od godinu dana rawvegan. Rawfood je trenutno jako popularan u “celebrity” svijetu i spada u najskuplju, najukusniju i najzdraviju hranu. Sva hrana se pravi isključivo od voća , povrća i sjemenki, tj. od 100% sirovih, termički neobrađenih namirnica biljnog porijekla što je jedna od njegovih prednosti jer ne sadrži namirnice životinjskog porijekla (meso, jaja, mlijeko) tj. lako kvarljive namirnice. Maksimalna temperatura zagrijavanja je 45-50 °C (korištenjem dehidratora), jer na većim temperaturama se uništavaju enzimi koji su osnova života a sami tim i zdravlja, zbog toga je rawfood i ljekovita hrana.

O rawfood-u se ne priča mnogo, jer većina ljudi ima predrasude i misli da je to neukusna i monotona ishrana, međutim kada je probaju svi se oduševe i žele znati više. Obuhvata širok spektar različitih jela: od torti, kolača, sladoleda, čokoladi do krekera, pizza, falafela (biljnih šnicli), juha i još mnogih drugih.

Kako bi približila rawfood i našim građanima i pokazala kako je ukusan a jednostavan za pripremu RawmazingFood stranica je od nedavno uvela i radionice na kojima se 1-2 puta sedmično predstavi po jedno (slatko ili slano) rawfood jelo koje se na kraju i proba, kao i kratka prezentacija o rawfood-u.
Cijena radionice je 5, 7 ili 10 KM po osobi u zavisnosti od vrste jela, a mjesto održavanja: Institut i-MTM, Ćumurija 6, Sarajevo.
Dobrodošli su svi, bez obzira na godine, spol i da li su vegani ili ne.

Sada u četvrtak, 09.04., je radionica “Čokoladni puding od avokada”, cijena radionice je 5 KM, a svi zainteresovani bi trebali potvrditi svoje prisustvo slanjem poruke u inbox RawmazingFood Facebook stranice.

RawmazingFood vas nagrađuje jednom besplatnom radionicom po izboru, na koju možete sa sobom povesti jednu osobu po svom izboru. Sve što treba da uradite je da lajkate Facebook stranicu RawmazingFood, kao i našu Facebook stranicu (ukoliko niste dosad), a onda link na svoj Facebook profil ostavite ispod u komentarima na ovaj članak. Nagradna igra traje sedmicu dana, tj. do utorka 14. aprila 2015. u 19 sati.  Sretna dobitnica će biti izvučena nasumično putem stranice Random.org.

 

Azra

fensi-smensi.tumblr.com

Fotografije i tekst: RawmazingFood

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *