Savjeti za šminkanje lijenih djevojaka

Kako biste dobili najbolje rezultate za manje vremena i truda možete da probate nekoliko savjeta koje ćete pročitati u nastavku članka. Također, možete otkriti i nekoliko jednostavnih trikova za uštedu na svojim kozmetičkim proizvodima.

šminkanje lijenih djevojaka

Pokušajte ove savjete lijenih djevojaka, pa ćete biti u stanju da se probudite ujutru bez puno brige oko toga kako ćete se našminkati.

1. Ukoliko ujutru kada se probudite niste još uvijek dovoljno razbuđeni kako biste temeljito nanijeli podlogu na lice, onda morate znati da je jako bitno da koristite dobru hidratantnu kremu noću. U jutarnjim satima je dovoljno da koristite višenamjenske proizvode ili tonirane kreme. Na taj način ćete postići bolji ten, ali ćete hidratizirati kožu i zaštititi je od sunca. Kako biste uštedjeli novac u prodavnicama potražite višenamjensko rumnilo koje ćete pored obraza moći da stavite na usne i oči. Kako biste skratili vrijeme šminkanja također prije nanošenja maskare nemojte uvijati trepavice.

2. Umjesto da trošite vrijeme na odabir prave četkice za različite vrste proizvoda, operite dobro ruke i šminku nanosite prstima. Na taj način ćete dobiti bolje rezultate, nego kada koristite četkice. Također ćete moći bolje konrolisati količinu proizvoda koju stavljate na lice.

šminkanje lijenih djevojaka

3. Kada želite da istaknete oči, onda morate obratiti pažnju na to da prvo nanosite šminku na oči, a tek onda korektor i podlogu na lice. Tako ćete imati manje stvari za popravljati i nećete morati voditi puno brige o tome da li će vam se šminka razmrljati po podlozi i na koji način ćete je očistiti.

4. Ako nemate mnogo vremena za šminkanje, dovoljno je da našminkate samo usne i da stavite malo maskare. Potrudite se da skrenete pažnju na usne tako što ćete staviti na njih neki ruž hladnijih boja, ali zajedno sa sjajem za usne.

5. Kako biste dobili smokey eye ili mačkasti izgled očiju vjerovatno ćete morati da potrošite mnogo vremena. Srećom, postoji bolji način da to učinite. Umjesto tečnog tuša za oči koristite olovke za oči. Kada ih nanesete uvijek možete izbrisati i poravnati neravnine pomoću štapića za uši.

šminkanje lijenih djevojaka

6. Kako biste uštedjeli vrijeme i trud kod lakiranja noktiju nemojte koristiti obične lakove za nokte, nego koristite trakice u boji. Tako ćete uštedjeti vrijeme, a i lakše ćete ih skinuti od običnih lakova.

7. Ukoliko ne volite da skidate šminku i to vam je nešto najgore što morate da uradite nakon povratka kući odlučite se za korištenje maramica za skidanje šminke. Pored toga što ćete skinuti šminku, očistit ćete lice od nečistoća, pa čak i smiriti osjetljivu kožu.

1 Response
  • anaa
    Decembar 25, 2014

    taman za mene

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *