Street style trendovi

Prateći street style fotografije sa ulica svjetskih metropola, primijetili smo da se ove sezone iskristaliziralo nekoliko trendova. Čini se da se rodio neki čudni suživot avangardnog glamura – krzno, šljokice, rese, haljine i suknje preko hlača, te sportske udobnosti – pidžama hlače, pončo, pleteni setovi. Pa da rekapituliramo.

1. Hlače koje nalikuju na pidžamu.

Ovo je trend koji je prisutan već nekoliko sezona, ali vjerovatno zato što je toliko udoban, cool i nonšalantan – još uvijek je tu i to u novim, dodanim, načinima za reinterpretaciju.

 

2. Suknja preko hlača

Ili haljina preko hlača. Sjetite se samo Emme Watson i crvene haljine preko crnih hlača francuske modne kuće Dior, koje je nosila  na dodjeli Zlatnog Globusa.

3. Pleteni setovi (suknja + džemper).

Naše mame će vjerovatno biti oduševljene jer se vratio trend iz njihove mladosti, a mi ćemo pokušati iznaći neke nove načine kako da ga reinterpretiramo tako da izgleda moderno i savremeno.

4. Pleteni pončo koji izgleda kao kombinacija šala i deke.

Britanska modna kuća Burberry je počela s ovim trendom, kada su predstavili svoj pončo\šal a fashionistice su ga prigrlile širom otvorenih ruku.

5. Rese

Rese su na torbama, obući, jaknama, nakitu… što više to bolje.

6. Čizme sa šljokicama

Ives Saint Laurent su napravili ove pink čizmice sa šljokicama čiji oblik je inspiran 60-im godinama prošlog stoljeća. A pošto je već neko vrijeme moderno sve što šljašti, ne čudi nas da su ovo najpoželjnije čizmice ove zime.

 

7. Lažno krzno

Bunde od lažnog krzna, veste, šalovi, pa čak i privjesci za torbe – i to u raznim bojama i uzorcima. Samo nek ne bude pravo krzno, molimo vas.

 

 

 

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *