Sedam tajni šminkanja za brinete kojima ćete jednstavno zablistati

Ako ste u potrazi za make-up savjetima za brinete, možemo vas uputiti u pravom smijeru. Savjeti za šminkanje za brinete su znatno drugačiji, nego šminkanje za plavuše. Brinete moraju imati svoj jedinstveni make-up koji je skrojen samo za njih. U nastavku članka pročitajte make-up savjete koji će zadiviti vašu porodicu i prijatelje.

 tajne šminkanja za brinete

1. Eyeliner je vaša magična šminka
Dok plavuše i crvenokose žene očajnički trebaju maskaru, vama ona ne treba. Naravno ne kažemo da ne trebate stavljati maskaru, ali vi već imate prekrasne trepavice, pa će eyeliner učiniti čaroliju sa vašim očima. To će privući pzornost na obrve koje su okvir lica. On će također privući pozornost na vaše oči koju inače odvuče tamna kosa. Tekući eyeliner će biti dramatičniji i uticaj će biti zapanjujući. To je jedan od najboljih savjeta za šminkanje brineta.

tajne šminkanja za brinete

2. Odaberite laskavu šminku oko očiju
Ako želite da privučete pozornost na svoje oči onda svakako trebate izabrati svjetlucavu šminku. Ako želite privući pozornost na usne, šminka oko očiju treba da bude mat. Najbolje da odaberete nijanse zelene ili ljubičaste sjene za oči, jer one najbolje pristaju birnetama. Ukoliko želite tamnije boje, odlučite se za nijasnu karamele, pomiješanu sa dozom ružičastih, tamnocrvenih ili smeđih nijansi.

tajne šminkanja za brinete

3. Ruž za usne crvene boje
Brinete izgledaju bolje ako imaju crvenu nijansu ruža. Za plavuše su pravi izbor roza boja, a za crvenokose nijanse smeđe i koraljne. Nije da ne možete i vi nositi rozi ruž, ali crvena boja je upravo ona koja čini da brinete izgledaju savršeno.

tajne šminkanja za brinete

4. Crna boja eyelinera
Spomenuli smo eyeliner i naveli koliko je on važan, ali nismo govorili o boji i nijansi koju biste trebali nositi. Jako je bitno da on bude potpuno crn, jer crna olovka ima strašan uticaj. Jedino biste u ljetnom periodu trebali nositi smeđe nijanse ili ako ste već zakoračili u četrdesete, kako biste postigli mekši izgled.

tajne šminkanja za brinete

5. Naglasite obrve
Jako je bitno da naglasite obrve kako biste privukli pozornst na gornji dio lica. Na taj način ćete postići da vaše oči izgledaju fenomenalno, a ostali nedostaci na vašem licu se neće primjećivati.

tajne šminkanja za brinete

6. Pažljivo izaberite rumenilo
Brinetama rumenilo može biti veoma težak odabir. Plavušama odgovaraju roze nijanse, a crvenokosima boja koralja. Vi trebate isprobati nekoliko boja i nijansi kako biste vidjeli koja najbolje odgovara vašoj koži. Ukoliko želite toplije nijanse onda se odlučite za neke smeđe tonove, a ako želite super nijansu, onda je pink rumenilo idealno za vas.

tajne šminkanja za brinete

7. Luk obrva
Brinete gotovo uvijek imaju apsolutno prekrasne obrve. Obrve su vrlo dramatičan učinak za vaše lice ako ste brineta. To ima smisla samo ako one imaju savršen luk. Ako niste sigurni da vi možete sami napraviti dobar luk, najbolje bi bilo da se posavjetujete sa stručnjakom i da vam on pomogne u sređivanju vaših obrva.

tajne šminkanja za brinete

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *