Top trendovi za 2015. godinu

Pinterest je jedna od najvećih socijalnih internet platformi na kojima milioni korisnika (većina su žene) dijele, pronalaze i “pinaju” (iz engl. to pin – zakačiti nešto) fotografije stvari koje im se sviđaju. Tu ima svega, od interijera, preko slatkih psećih beba, inspirativnih citata, do mode i frizura. Baš zato Pinterest ima mogućnost i pristup informacijama potrebnim da napravi opsežno istraživanje o trendovima koji su u porastu, te da predvidi šta je to što će biti popularno iduće godine. Upravo to su i uradili, pa evo šta predviđaju za 2015. godinu.

1. Karfiol će biti novi kelj

Malo ko je mogao ne primijetiti da je široka javnost (posebno američka) ove godine bila zaluđena keljem. Nazivali su ga novom super hranom, a od njega su pravili sve – najčešće smoothije. Fashionistice su bile toliko zaluđene njime da je njegovo ime dospjelo čak i na majice i cekere. Ipak, ukoliko je suditi po receptima koji se u zadnje vrijeme najčešće pinaju, čini se da vladavina kelja polako prolazi  a da ga mijenja karfiol koji se sve ćešće koristi kao zamjena za krompir, brašno, rižu i sličnu hranu.

2. Island je najnovija it destinacija

Da li ste znali da Island ima i svoju facebook stranicu? Jako je simpatična jer objavljuje postove u prvom licu, tj. imate osjećaj kao da sam otok direktno komunicira s vama. A i Pinterest je prepun fotografija Islanda, jednog od mjesta  na kojem imate mogućnost da vidite čarobu auroru borealis (sjeverna svjetla). Da li je Island odjednom postao tako popularan zbog trenda globalnog zatopljenja i činjenice da većina Europe sve rijeđe viđa snijeg kod sebe, ili možda zbog popularnosti serije Game of Thrones koja svoje zimske scene snima na Islandu, činjenica je da je on glavna turistička destinacija za 2015. godinu.

3. Blog The Man Repeler će nastaviti svoju vladavinu nad modnim svijetom

Leandra Medine je djevojka koja je svojim neobičnim i veoma fashion-forward modnim stilom, te britkim jezikom i inteligentnim, zabavnim načinom pisanja stigla na tron modnih blogova. I to toliko da je ove godine proširila blog i zaposlila pravu malu redakciju koja piše za The Man Repeler.

4. Uradi sam\a (DIY – Do It Yourself) namještaj od drveta će biti veoma popularan naredne godine

Vidjeli smo već da je internet pretrpan savjeta o tome kako možete napraviti sami svoj namještaj koristeći drvene palete. Čini se da ćemo i naredne godine raditi isto, i to ne samo sa paletama nego ćemo samo praviti stoliće i ostale sitne predmete od drveta.

5. Fotografije snimljene korištenjem duple ekspozicije su sve popularnije

Dupla ekspozicija je način fotografiranja pri kojem se dvije slike spoje u jednu pa dobijemo fotografiju popute ove iznad. Pripremite se da ih naredne godine viđate na svakom koraku.

6. Patike nastavljaju biti u trendu 

Kao što smo rekli na početku, Pinterest je platforma koju i fashionistice koriste da prikupljaju modnu inspiraciju. Sudeći po tome da broj fotografija patika na Pinterestu samo raste, pretpostavka je da će one biti u trendu i narednu godinu.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *