Trikovi i savjeti za dugotrajniju šminku

Osigurati da vaša šminka izgleda besprijekorno tokom dana zahtjeva malo vremena i truda, ali je apsolutno vrijedno, posebno ako se često nađete u situaciji da više puta popravljate šminku. Žurba kada ujutro nanosite šminku mora prestati, ali postoji i mnogo drugih trikova za dugotrajniju i postojaniju šminku. Otkrijte nekoliko jednostavnih načina da pomognete svojoj šminki da se održi i ne mrda od jutra do mraka sa mnogo manje muke.

Trikovi i savjeti za dugotrajniju šminku
Piling na osnovu tipa kože
Držeći mrtve ćelije kože što dalje od lica je dobar način da pomognete da šminka ostane na mjestu duže vremena. Radite piling dva puta sedmično, a ako imate osjetljivu kožu onda jednom sedmično, da ne biste završile sa iziritiranom kožom. Pokušajte koristiti blage pilinge, ili hemijske pilinge koje sadže AHA( alfa hidroksi kiseline ).

Neka se hidratantno sredstvo „smjesti“
Kada znate da je vaša čista ( nakon pilinga), jedan od najboljih trikova za trajniju šminku se jednostavno sastoji od….čekanja nakon hidratantnog sredstva. Korištenje lakšeg hidratantnog sredstva i preskakanje T-zone je dobar način da ne pretjerate, ali bez obzira kako malo koristite, uvijek trebate sačekati 15 minuta prije nego pređete na slijedeći korak.

Pravilno koristite primer (prednamaz, temeljni sloj )
Silikonski primeri sprečavaju prirodna ulja u vašoj koži da mijenjaju teksturu šminke, i obezbjeđuju vam glatku površinu za nanošenje pudera. Možete koristiti poseban prajmer za oči, ali nećete pogriješiti ako koristite i onaj opšte namjene. Fokusirajte se na usne, bradu i kapke i nanosite ga prstima.

Kako da podloga/puder traje
Neke podloge su jednostavno pogodne za duže nošenje. Vlažne podloge ( one koje vam pružaju svjež izgled) mogu vam pružiti pokrivanje i završetak koji želite, ali nemaju baš snagu sa proizvodima sa više pigmenta. Koristite sintetičke četke za podlogu koju ćete nanositi sa gornje površine svog dlana, u manjim količinama. Kada završite, koristite maramicu ili spužvicu da je utapkate u kožu.

Pokažite suzdržanost prema korektoru

Korištenje što je moguće manje korektora je jedan od boljih trikova za produživanje trajanja vaše šminke. Najbolje bi bilo da koristite šiljatu četkicu za eyeliner, kako ne bi prekrile velike površine. Ovaj jednostavni pribor će vam pomoći da dobijete prikrivanje koje želite, ali ipak da izbjegnete nanošenje previše korektora na vaše lice, jer j to jedan od proizvoda koji postaju najvidljiviji kada ga nosite duže vremena.

Trikovi i savjeti za dugotrajniju šminku
Kako da šminka na očima ostane na mjestu
Kada se radi o očima, većina šminkera koriste primer, ali postoji još jedan trik kako da produžite trajanje šminke na očima. Nanesite vodootporni tuš i koristite sjenilo za oči u prahu preko toga, manje su šanse da se razmaže. Korištenje vodootporne maskare je još jedan dobar savjet, ali ako se ne želite zamarati njenim skidanjem, koristite samo malo, na vrhovima trepavica, preko vaše redovne maskare.

Koristite vodootporne olovke za oči
Čak iako volite tečne tuševe za oči, jedan od najboljih trikova ne uključuje korštenje samog tuša. Umjesto toga, koristite vodootporne olovke olovke za oči i dodajte malo tečnog tuša preko, za minimalne šanse za razmazivanjem.

Trikovi i savjeti za dugotrajniju šminku
Njega usana
Balzam za usne služi za hidrataciju usana, dakle, tretirajte ga samo kao hidratantno sredstvo! Nemojte ga koristiti previše i ostavite ga da djeluje 10 minuta prije nego nanesete bilo koju boju( sjajilo ili ruž). Koristite jednoslojne maramice i lagano izbrišite višak prije nego nanesete boju. Mat ruževi traju duže, pa razmislite o izbjegavanju sjajnih boja kada vam je prioritet da traju na usnama.

Ključ je u stapanju boja
Jedan od najboljih savjeta za dugotrajniju šminku jeste da nastavite miješanje/stapanje boja dodatnih 20 sekundi nakon što vam sve izgleda završeno. Osim što vam pruža dobar izgled, stapanje /miješanje boja pomaže da se šminka bolje veže za kožu.

Koristite Translucent/prozirni puder ispravno
Tamniji puder preko svjetlije podloge može biti tajna sprečavanja zamrljanog izgleda. Međutim, mnogi šminkeri preferiraju opuštenije i bezbojne pudere. Koristite veliku četku za puder za najbolji efekat i fokusirajte se na T zonu.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *