Ukrasi za kosu za proljeće 2015

Ako ste jedna od onih koje bi prvih proljetnih dana najradije trčale po livadama, ispijale kafu na prvim zrakama sunca, ili pak otišle na ručak vani, a pri tome niste baš raspoložene provesti sate u frizerskom salonu da bi vaša kosa izgledala jednako bajno kao što se vi i osjećate, vjerujemo da će vas ovaj članak oduševiti. Mi smo bile presrećne što su dizajneri za ovo proljeće proglasili ukrase za kosu kao aksesoarom no.1. Ukrasi za kosu će vašoj naizgled beživotnoj kosi udahnuti novi život, učiniti je neobičnijom i zaigranijom.

Bez obzira na to kakav stil preferirate vjerujemo da ćete ovdje pronaći poneku inspiraciju.

Evocirajući eleganciju prošlih epoha, a imajući u neposrednoj blizini današnje ideje luksuza, ukrasi za kosu za ovo proljeće su zamišljeni kao individualni, neočekivani i drugačiji. Možete se igrati sa svim, od krunica, kožnih vezova, rajfova, ukosnica, šnalica, češljeva, do svilenih marama i turbana. Prepustite se mašti i uživajte.

Cvjetni ukrasi za kosu

Cvjetne krune

Bez obzira koliko su pomjerali granice sadašnjice, ili koliko su bili bliži tradicionalnom, cvjetni ukrasi su sijali na modnim pistama za ovo proljeće. Često su ih uparivali sa haljinom, ali i zasebno izgledaju predivno.
Na Marchesa reviji, pastelelno perje i fini kristali su izrađeni u cvijetnu krunu, ukombinovani sa boho valovitom kosom i tamnim make-up-om očiju.

Na Marchesa reviji još jedan jednako cool izgled kao i u prvom slučaju, valovita kosa, crvenkaste usne, i jarke boje cvijetnog ukrasa koji je stojao preko čela.

Svježe cvijeće

Dolce & Gabbanina romantična španska punđa je objedinila ženstvenost, mekoću i ljepotu. Dok je frizura sama po sebi luksuzna i raskošna, svježe ruže i karanfili su učinili da izgleda kao da je frizura napravljena s lakoćom i bez puno truda, te da izleda lagano i prozračno.

Raskošni cvijetni aranžmani su savršeni da ih sa pisti prenesemo u stvarni život.

Cvjetni češljevi

Žurno zabodeni u kosu, s nedovršenim krajevima, Bottega Venetta nam je dao idealnu inspiraciju za frizuru koju i same možemo s lakoćom napraviti. Nekoliko delikatnih cvijetnih češljeva zabodenih iznad opuštene punđe udahnut će život našoj svakodnevnoj, pomalo dosadnoj frizuri. Dodavajući elemenate ženstvenosti, cvjetni češljevi će obogatiti bilo koji stil ovog proljeća.

Kožni ukrasi za kosu

Cvijeće od kože

Karl Lagerfeldova ideja za ovo proljeće je bio super niski konjski rep koji je tačno na vratu bio pričvršćen kožnom ukosnicom u obliku cvijeta. Fendi je “krokodilski rep” na čijem se vrhu nalazi kožni cvijet upario sa eyelinerom i oba su divlje plave boje kako bi se što više isticali.

Crna kožna traka

Inspirisan držanjem balerina i pričom Marie Taglioni, Bora Aksu se odlučio za mokar izgled kose i bočni konjski rep omotan crnom kožnom vezicom. Izgled je upotpunio sa ružom u jačoj boji.

Zlatni akcenti

Šnale u obliku kruga

Zlato je dragocjeno i blistavo, što ga čini odličnim izborom za proljeće, naročito ako se radi o šnalama u obliku kruga kakve smo mogli vidjeti na Celine modnim revijama. Ovakvi dodaci mogu i najobičnije frizure za proljeće učiniti posebnim i neodoljivim.

Minimalističke šnale

Minimalističke zlatne šnale na Guy Laroche su pokazale kako i najobičniji zalizani konjski rep mogu učiniti nevjerovatno poželjnim. Bez napora, ali s daškom luksuza, proljetni izgled stavlja zlatne šnale tamo gdje im je i mjesto: na bezvremensku jednostavnost.

Zlatne školjke

Valentinove frizure okeanskih božica su prikazale raskošne,mekane, boho-valove. Prekrasan stil koji oduzima dah postigao je ukrašavanjem tijare zlatnim školjkama. Na ovaj način, je uspio beachy valove pretvoriti u fantastičnu frizuru koja prati njegovu kolekciju.

Pozlaćeni ukrasi

Kad nisu bili ukrašeni ekstravagantnim svježim cvijećem, niske Dolce & Gabbana punđe su bile uljepšane sa pozlaćenim češljevima, ili drugim jednako bujnim ukrasima u duhu zlata. U paru s ružom boje vina i suptilnim cat-eyes, ovaj izgled je pravi bum za ovu nadolazeću sezonu.

Rajfovi

Cvjetne trakice

Rame uz rame sa cvjetnim češljevima su definitivno i ove cvjetne trakice-rajfovi, baš kao kod Bottega Venetta. Ove trakice su ženstvene i dojmljive, te kosu čine raskošnom i luksuznom.

Veća, upečatljivija i učinkovitija, cvjetna traka za glavu na Bora Aksu je dala sasvim drugačiji dodir ukočenom konjskom repu. Kombinovanje romantične čipke i ukrasa za kosu i najneuredniju kosu može pretvoriti u elegantnu frizuru.

Turbani i marame

Šareni turbani

Inspirisan spisateljicom Zadie Smith, Missoni je marame s uzorkom umotao u turbane, te time svoje modele učinio drugačijim, pomalo kao da su iz kraljevske porodice. Neodoljivi orijentalizam u svijetlim bojama je ukombinovao sa ruževima jarkih boja i sjajnim očima, te dobio chic izgled koji pomalo nalikuje onom iz 40-ih.

Svilene marame

Iste svilene marame, ovaj put čvrsto obavijene na laganoj balerina punđi, napravile su još jednu sofisticiranu, iznimno nosivu frizuru za ovo proljeće/ljeto. Mi vam preporučujemo da uzmete svoje postojeće marame, sigurno ih svaka od nas ima, i da pokušate napraviti nešto slično.

 Ukosnice

Elastične ukosnice

Ovo proljeće zaboravite na ukosnice kao sredstvo da svoju neukrotivu kosu svežete u rep, već pođite gledati na njih kao ukras za kosu. Na Tibi reviji elastične ukosnice su na cool način kosu skolonile s lica, ujedno stvarajući elegantnu frizuru. Naglasak je bio na ukosnici.

Frizure sa češljevima nadahnute 70-im

Više od češlja za kosu, ovaj put prepun inspiracije 70-ih je viđen na Christophe Lemaire, gdje su mokar izgled i asimetrični stil napravili glamurozan i šik izgled.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *