Važne prekretnice u vezi

U svačijem životu postoje određeni događaji koji obilježavaju evoluciju i opredjeljenje i jačaju vezu. Jeste li znatiželjni da saznate koje su najvažnije prekretnice u vezi?

Važne prekretnice u vezi

Top dostignuće u odnosima: nazivate ga svojim dečkom
Do određene tačke u vašoj vezi, ne znate kako da nazovete jedno drugog. Međutim kada ga predstavljate po prvi put na način da ga nazivate svojim dečkom to obilježava jedan od najboljih događaja u odnosima. To je vrijeme kada ste shvatili da su se pravila igre promijenila. Psiholozi tvrde da ova oznaka cura/dečko može sugerirati da vi i vaš partner formirate čvrstu stavku. Ovaj događaj se obično događa nakon dva mjeseca zabavljanja i oko vremena kada ga upoznajete sa svojim prijateljima.

Nakon tri mjeseca počinjete govoriti šta vas muči. U određenom trenutku veze imate potrebu da zaustavite sve što je lijepo i kažete ono što vam je na umu. Ovaj događaj nakon tri mjeseca također označava prekretnicu. Na primjer, ako vas partner vodi na nekoliko nogometnih utakmica za redom i to vas baš i ne fascinira, u ovom periodu biste mu to trebali i reći. Izražavaući svoje osjećaje osjetit ćete i olakšanje i bićete skloni tolerisati neke aspekte vašeg odnosa, jer je temelj vaše veze sada dovoljno čvrst. Ipak, morate imati na umu da vaš odnos nakon ova tri mjeseca može biti veliki korak ka unapređenju vaše veze u romatičnu vezu.

Važne prekretnice u vezi

Odnos dostignuća: on od vas traži da zadovolji svoje prijatelje
Traženje od vas da on zadovolji svoje prijatelje je zasigurno jedan od najvažnijih odnosa prekretnice. To znači da ste vi prava za njega i on želi i vas, ali i svoje prijatelje. Trebali biste mu omogućiti da njegovi prijatelji vide ono što i vaš partner vidi u vama. Pokažite svoju smiješnu stranu i ono što vi zaista jeste.

Nakon šest mjeseci što ste u vezi postoji mogućnost da prisustvujete nekom vjenčanju zajedno. Ovaj poseban događaj može obilježiti prekretnicu u vezi, jer ako vaš partner želi da zajedno sa vama prisustvuje nekom vjenčanju to znači da je vaša veza ozbiljna. Također, gledajući kako drugi ljudi izjavljuju svoje emocije i zavjete pred vama to može biti veoma emotivan trenutak za vas dvoje. Vjenčanje također može da izazove emotivan trenutak u vama i da se zapitate gdje ste zapravo vas dvoje. Priznajte partneru šta osjećate i naučit ćete mnogo više o vašem odnosu.

Važan korak u vezi: sastanak sa njegovim roditeljima
Sastanak sa njegovim roditeljima je nesumljivo važan korak u vezi. Nakon upoznavanja, partner može od vas tražiti da prisustvijete ručku sa njegovim roditeljima. Ovaj događaj vam može pružiti priliku da saznate mnogo više o njemu. Dakle, vidjet ćete njegovu reakciju kada je u prisustvu roditelja. Ovaj važan korak može povećati razinu intimnosti između vas dvoje.

Top prekretnica u odnosima: suočavanje sa teškim situacijama
Bacite pogled na ovu top prekretnicu u vašem odnosu. Suočavanje zajedno sa nekom teškom situacijom će vas naučiti da cijenite zajedničko opredjeljenje i ciljeve. Dobit ćete priliku da pokažete kako ćete uvijek biti zajedno i jedno uz drugo i pokazat ćete kako reagujete i kako se suočavate sa ovom vrstom situacije. Vaša veza će na ovaj način postati dublja.

Važne prekretnice u vezi

Ako planirate sastanak vaših porodica zajedno, to može biti veliki znak da je vaša veza postala još ozbiljnija. Ovo je vjerovatno jedan od zadnjih koraka u vezi prije braka. Ako vi i vaš partner želite da budete sretni dok ste zajedno i da to pokažete drugima onda upoznavanje roditelja može da bude pravi odgovor na sva vaša pitanja.

Prijedlog također označava veoma važnu prekretnicu u vašoj vezi. To znači da planirate držati porodicu na okupu i da mislite ozbiljno kada je vaša veza u pitanju. Ako ste došli do ovog trenutka u vašoj vezi, onda to znači da ste sretni.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *