Vrijeme je za kino: Filmovi koje iščekujemo

Kako preko ljeta kino malo zapostavim jer obožavam uživati vani tokom toplih ljetnih večeri, tako im se u zimskim mjesecima strastveno vratim. Kako sam uz to otkrila u Zagrebu najljepše kino ikad, nestrpljivo očekujem nove filmove koji dolaze u narednim sedmicama. Kaptol Boutique Cinema sa svojim barom je savršen izlazak tokom zimskih večeri, dobijete baš sve: piće (moj izbor-prosseco!) prije filma u vrlo trendi uređenom baru, najljepšu kino salu – sa cozy puderasto ružičastim foteljama, jastučićima i slatkim stolićima pored za ostaviti kokice i piće, i na to ove zime i sjajne filmove.

Kaptol Boutique Cinema, foto: zagreb.info

Evo filmova koje ja želim pogledati u narednim sedmicama:


THE POST – NOVINE

ULOGE: Meryl StreepTom HanksAlison BrieSarah Paulson

foto: rotentomatoes.com

Steven Spielberg nam donosi također film po istinitom događaju, dramu o neočekivanom partnerstvu između Katharine Graham (Meryl Streep), voditeljice The Washington Post-a, prve žene izdavača jednog velikog američkog magazina i njenog urednika, Ben Bradlee-ja (Tom Hanks), u njihovoj utrci sa The New York Times-om u otkrivanju decenijama zataškivanih vladinih tajni, između ostalog takozvanih “pentagonskih dokumenata”, čime su otkrili javnosti i tajne o Vijetnamskom ratu.


BREATHE – DO POSLJEDNJEG DAHA

ULOGE: Diana RiggClaire FoyAndrew Garfield

foto: rotentomatoes.com

Kroz ovaj film pratimo istinitu i inspirirajuću ljubavnu priču Robina i Diane Cavendish, odvažnog para koji ne odustaje od života kada se suoči sa užasnom bolešću. Kada Robinu u 28. godini dijagnosticiraju paralizu, on biva osuđen na bolnički krevet i tek nekoliko mjeseci života. Uz pomoć Dianine braće i revolucionarnog izumitelja Teddyja Halla, Robin napušta bolnički krevet i kreću u borbu za život –odgajajući pri tom svoga sina, putujući i pomažući drugim pacijentima sa sličnom dijagnozom.


THE SHAPE OF WATER – OBLIK VODE
ULOGE: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon

 

Sally Hawkins tumači lik žene zaposlene u vladinom laboratoriju maksimalne sigurnosti, koja žudi s nekim stvoriti odnos. No, to se sve promijeni kada otkrije da se u laboratoriju čuva neobično biće, koje ima nevjerojatne ljudske karakteristike. Njih dvoje stvore neobičnu povezanost, unatoč protivljenju nemilosrdnih čuvara. Ova divna, romantična i čudnovata fantazija je nešto potpuno drugačije od svega što ste imali prilike gledati do sada u kinima.

 


THE GREATEST SHOWMAN – NAJVEĆI SHOWMAN
ULOGE: Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams

foto: Vogue

I za kraj, ako niste već pogledale, ja bih preporučila Najvećeg Showmana, bez obzira na dosta slabe kritike. Ukoliko volite mjuzikle (a mjuzikle ili volite ili ne :)), tu energiju, velike performanse i sjajnu muziku koju donose, onda obavezno pogledajte u kinu i ovaj film.

Nadahnut legendom i ambicijama prvog američkog promotora pop kulture, P.T.-ja Barnuma, Najveći showman inspirativna je priča o uzdizanju iz siromaštva smionog maštara koji je uspio dokazati kako je sve što možete zamisliti moguće i ostvariti te da svatko, koliko god nevidljivim se činio, ima nevjerojatnu priču vrijednu svjetskog spektakla. Barnumova priča je klasična priča o snalažljivom poduzetniku koji se uspio sam izvući iz siromaštva i ne samo da je postao majstor sasvim nove umjetnosti imidža i promocije nego i jedan od prvih američkih milijunaša koji je sam stvorio svoje bogatstvo.

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *