Zašto je važno mijenjati kostim kada je mokar

mokar kostim

Nije važno gdje ćete se kupati ovoga ljeta, na bazenu u gradu, rijeci ili na moru. Pravilo važi za sve, mijenjanje kostima nakon kupanja je OBAVEZNO. Ne želite valjda da vam gljivična infekcija intimnih dijelova tijela, upropasti odmor?
Nažalost, ljeto je vrijeme kada su gljivične infekcije najčešća pojava – vlaga u kombinaciji sa toplotom savršena su podloga za razvoj gljivica. Zato trebate uvijek imati rezervni dio donjeg dijela kostima, kako bi mogli promjeniti svaki put kada izađete iz vode. Dodatna opasnost je klor u bazenu koji samo pripomaže infekcijama.
Kandida je gljivica koja se nalazi u našem organizmu, i sasvim je prirodna pojava. Međutim ako se naruši balans i opadne nam imunitet, broj gljivica se poveća, a to izaziva neugodan svrab i bjelkasti iscjedak neugodnog mirisa.
mokar kostimAko ste u posljednje vrijeme pili antibiotike ili ste jednostavno podložni gljivičnim infekcijama (možda pijete kontracepcijske pilule, jedan od uzroka), trebali bi sa sobom na odmor nositi i kremu kao što je Canesten, možete je kupiti u apoteci bez recepta. Ono što vam također može pomoći je da prestanete jesti slatkiše na par dana, i pijete jogurt.

 

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *