4 mala savjeta za povratak zdravim navikama

Ako se još niste natjerale da vježbate evo nekoliko savjeta kako da iz početka krenete i vratite se zdravim navikama:

zdrave navike

Zdrav razum: Stvar sa življenjem na zdrav način je da je to samo zdrav razum, kaže poznati trener slavnih Harley Pasternak. Kada možete napraviti nekoliko zdravih promjena, uradite to. Ne treba puno misliti da bi se znalo da što se više krećete više kalorija sagorijevate, nego da sjedite cijeli dan, ili da vaša dnevna vježba može biti i hodanje do marketa umjesto vožnje.

Sve se računa: Harley također kaže da ako zapamtite i ovo može vam pomoći da donesete razumnu odluku. Umjesto da razmišljate o vježbanju kao o nečem zastrašujućem, dosadnom zadatku, mislite o svojim ciljevima u manjim koracima. Kada hodate okolo, svaki korak ili odabir zdrave hrane pomaže vašem cilju.

Nemojte pretjerati: ako krenete svom snagom vježbati iako niste vježbale već neko vrijeme, može uzeti svoj danak na vaše misli isto kao i na vaše tijelo. Da bi spriječile povrede i osjećaj obeshrabrenosti, počnite polako i pojačavajte tempo kad budete spremne.

Neka bude realno: ne samo da se ne bi trebale preopteretiti kada tek počinjete, nego ne trebate ni postavljati ciljeve koje nećete moći dostići. Pobrinite se da ne odredite previše nego što možete , kada tek počnete vježbati, i odaberite doba dana kada znate da će te se držati vježbanja. Trebate odrediti čak i više vremena ( za vaše vježbanje ) tako da uvijek možete održavati to vrijeme i ne preskakati ga.

 

No Comments Yet.

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *