Želimo: Oxette ogrlica od tirkiza!

Volimo krupni ljetni nakit od poludragog kamenja u svim njegovim divnim bojama! Takav nakit savršeno naglašava preplanuli ljetni ten i dopunjava laganiju i oskudniju ljetnu odjeću.

Naša današnja opsesija je upravo jedan takav komad: Oxette ogrlica od tirkiza i mjesečevog kamena sa pozlaćenim elementima. Ogrlica u dvije niske je dio ljetne Oxette kolekcije, a uz nju možete pronaći i komplementarnu narukvicu. U ovim predivnim nijansama savršen nam je uz bijelu i sve zemljane tonove.

Za poludrago kamenje i kristale smatra se da djeluju na emocionalna i mentalna stanja čovjeka, te da pomažu kod određenih tegoba. Za mjesečev kamen se tvrdi da na psihu djeluje umirujuće, da i da povećava intuiciju, te da ima dobar uticaj na hormone i krv. Za tirkiz se smatra da psihi daje snagu i sigurnost, a da pomaže kod bolesti grla i dišnih putova, te da jača imunitet i dovodi u sklad rad organa.

Nama je i sam izgled dovoljan da ovu ogrlicu želimo u svojoj kolekciji nakita, a ukoliko pri tome ima i pozitivno djelovanje na nas, razlog više.

oxette ogrlica

Oxette ogrlica od tirkiza i mjesečevog kamena, 280 KM – 20%

 

1 Response

What do you think?

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *